• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Форми і методи організації освітнього процесу як модулятори ефективності розвитку освітнього середовища ліцеї в період реформування профільної освіти
Середа, 17 квітня 2024 21:40

Форми і методи організації освітнього процесу як модулятори ефективності розвитку освітнього середовища ліцеї в період реформування профільної освіти

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

17 квітня 2024 року у   стінах Ніжинського ліцею  Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя відбувся семінар на тему «Форми і методи організації освітнього процесу як модулятори ефективності розвитку освітнього середовища ліцеї в період реформування профільної освіти» в рамках реалізації програми  експерименту на всеукраїнському рівні за темою «Організаційно-педагогічні умови розвитку освітнього середовища ліцею в період реформування профільної освіти». Семінар розпочала керівник дослідно-експериментальної  роботи ліцею,  к.б.н., доцент Гавій В.М.  словами Нельсона Мандели «Освіта – це найпотужніша зброя, якою можна змінювати світ». Ці слова були підтвердженні науково-методичними доповідями педагогів Ніжиського ліцею, зокрема:

  1. Шовкун Т.М. «Деякі аспекти реалізації змісту STEM-навчання».

2.    Пасік Н.M. «Прийоми активізації пізнавальної діяльності старшокласників на уроках української мови».

3.    Желіба О.В. «Інструменти, методи та форми ефективного навчання під час викладання історії в умовах профільної освіти».

4.    Чорненька О.В. «Методичні особливості унаочнення навчання математики в умовах профільної освіти ліцею»

5.    Афанасова С.І. «Сучасні підходи до оцінювання навчальних досягнень учнів: сервіси для проведення формувального оцінювання при дистанційному навчанні профільної освіти».

Педагоги ліцею ділилися власним досвідом  щодо використання сучасних методів  та форм організації інтерактивної навчальної діяльності учнів, які зроблять кожне начальне заняття цікавим та ефективним, сприяють різнобічному розвитку ліцеїстів.  Педагоги ліцею представили власні розробки фрагментів  навчальних занять на основі використання особистісно-орієнтованих, інтерактивних, ігрових, інформаційно-комунікативних технологій. 

Доповіді були насиченими та викликали жвавий інтерес у слухачів. Зустріч подарувала незабутні емоції та приємне спілкування.

Валентина Гавій, керівник дослідно-експериментальної  роботи ліцею.

Прочитано 47 разів
Web Analytics
monarchy-univalent