• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Молодь - це не тільки обіцянка майбутнього, але й сила сьогодення, що здатна змінювати світ.
Понеділок, 08 квітня 2024 06:00

Молодь - це не тільки обіцянка майбутнього, але й сила сьогодення, що здатна змінювати світ.

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Із таким життєвим кредом продовжує впевнено рухатись уперед колектив учнів Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя під керівництвом учителя інформатики Кіндєєва Павла Вікторовича. У співпраці зі студентами університету штату Флорида, професором Павлом Антоненком, а також завдяки допомозі вчителя-перекладача Надії Кресан ліцеїсти вкотре зустрілись з американськими студентами в онлайн-форматі задля обговорення нових досягнень, розробок.

Колективна зустріч відбулася 6 квітня, де учні 2 курсу математичного А класу (Рашко Вероніка, Костенко Даниїл, Дубровний Михайло, Шугайов Станіслав), 2 курсу математичного Б класу (Макаренко Павло, Ковтун Євген) та учні 1 курсу математичного класу (Носач Анна,Пригоровська Анна) поділилися з американцями своїми STEM-проєктами.

У процесі спілкування (англійською мовою) Станіслав Шугайов розповів про участь у написанні науково-дослідницької роботи Малої академії наук України, зокрема про STEM-проєкт з виготовлення підводного дрона, для гідрологічних досліджень водойм. Саме ця розробка поклала початок співпраці з американськими партнерами,тому цікаво було слухати про нові етапи роботи й популяризації праці. Михайло Дубровний презентував удосконалення дрону, продемонструвавши новий лазерний вимірювальний пристрій, який буде використовуватись для вивчення підводного світу, а саме допоможе визначати довжину об'єкта, що знаходиться в екосистемі.

Підтримав розмову і поділився новою розробкою учнівського колективу Даниїл Костенко. Нещодавно команда почала створювати навчальну 3D-гру, метою якої є навчити дітей реагувати на небезпечні ситуації. Враховуючи, що сучасна молодь проводить багато часу в онлайн-іграх, такий симулятор може бути не тільки ефективним, але й цікавим навчальним інструментом. Нові члени команди Анна Носач і Анна Пригоровська розповіли про участь у розробці проєкту. Американська команда з цікавістю спостерігала за основними принципами роботи розробки, що продемонстрував Ковтун Євген та Павло Макаренко. Також було зазначено про важливість такого виду онлайн-гри для сьогодення. Наостанок було презентовано робота для миття дошок, створеного Артемом Криськом.

Пояснивши основні принципи роботи системи й розробки деталей на 3D-принтері, наставник учнівського колективу Павло Вікторович, зазначив, що кожна виконана робота учнями, неабияк мотивує на подальший розвиток і вдосконалення зробленого.

Незамінною музою та підтримкою команди була Вероніка Рашко, яка робила необхідні записи й фільмувала всю зустріч.

Студенти університету штату Флорида поставили багато цікавих запитань колективу ліцеїстів щодо винаходів, а також дали корисні поради щодо подальшої розробки технологій та представили нові власні проєкти, які створюють на базі університету за Assistive Technology, будучи членами клубу команди ліги First Robotics (http://roaringriptide.com/). Дуже цікаво було побачити нового робота для гри, створеного американськими студентами. Також почули про те, що продовжується розробка й вдосконалення технологій для людей з обмеженими можливостями. Американці зазначали про необхідність і свою спеціалізацію в цьому виді роботи. Така зустріч була потрібною для ліцеїстів і дала зрозуміти важливість вже проробленої праці. Обговоривши подальші дії й співпрацю з американськими партнерами, ліцейська команда креативних учнів разом з вчителем-наставником продовжує роботу над вдосконаленням вже започаткованих STEM-проєктів та планує розробку нового, ще більш масштабнішого та корисного для сучасного світу.

Тож, як кажуть, ВПЕРЕД і ВГОРУ до нових звершень!

Прочитано 85 разів
Web Analytics
monarchy-univalent