Понеділок, 08 квітня 2024 05:58

«Ми – за здоровий спосіб життя!»: завжди актуальне гасло

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Низку тематичних заходів було проведено в ліцеї до Всесвітнього дня здоров’я. На фестивалі інформаційних листівок «Здоровим бути здорово!» свої роботи презентували учні та класні керівники всіх класів. Альона Болобан, медсестра ліцею, підготувала інформаційну сторінку «7 правил здорового способу життя». Тетяна Даниш, бібліотекар, організувала виставку літератури та інформаційних матеріалів «Хочеш бути здоровим? Будь!».

У класах відбулися тематичні години спілкування – про них меседж від класних керівників.

Надія Шеплякова, класний керівник 1 курсу історичного класу: Година спілкування «Зроби свій вибір: здоров’я чи примарна насолода» була присвячена чинникам, які формують здоровий спосіб життя. Учні переглянули інформаційне відео, а потім використали отриману інформацію під час висловлення свого ставлення і можливих дій у певних ситуаціях.

Світлана Солдатенко, класний керівник 1 курсу лінгвістичного класу: Під час години спілкування «Кавовий арт» учні поєднували приємне з корисним. Так, неповторний аромат кави активізував нюхові рецептори лінгвістів та викликав позитивні емоції. Малювання ж кавою допомогло ліцеїстам проаналізувати свій актуальний емоційний стан, проговорити власні способи зміцнення фізичного та ментального здоров'я, а також поринути в атмосферу розслаблення й задоволення.

Вікторія Мохір, виконуюча обов’язки класного керівника лінгвістичного класу 1 курсу: Учні 2 лінгвістичного підготували повідомлення про компоненти здоров'я, переглянули відео про історію свята. На завершення ліцеїсти поділилися своїми перевіреними звичками здорового способу життя, яких дотримуються самі та рекомендують іншим.

Світлана Афанасова, класний керівник 1 курсу математичного класу: Про здоров’я, як найбільшу цінність у житті людини говорили учні І курсу математичного класу. Здобувачі освіти пригадали прислів’я та приказки про важливість здоров’я, обговорили фактори, що впливають на формування здорових звичок, виконали індивідуальний тест. Здоров’я – це одна з головних умов досягнення успіху в житті. Математики обирають здоров’я, успіх та особистий розвиток!

Тетяна Даньшина, класний керівник 2 курсу математичного Б класу: Що таке здоровий спосіб життя? Може, це робити ранкову зарядку? Може, це їсти здорову їжу? Може, це не палити, не вживати алкоголю та наркотиків? Може... Саме над цими питаннями працювали учні ІІ курсу математичного Б класу.

Марина Бурльова, класний керівник 2 курсу математичного А класу:

З давніх-давен однією з найголовніших цінностей нашого народу було здоров'я. У багатовіковій історії українців відображено безліч традицій ведення здорового способу життя. Фізична активність, гігієна, праця, відпочинок, раціональне харчування - усе це відображено в наших звичаях та обрядах, про які поговорили з учнями 2 курсу математичного А класу під час години спілкування «Здоровий спосіб життя в традиціях українців». Під час заняття ліцеїсти створили «рецепти здоров'я» від наших предків, завдяки яким наш народ стільки віків є нацією найсильніших і наймудріших.

Вікторія Диченко, класний керівник природничого класу 1 курсу:

«Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо!» - говорив Сократ. Здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. Здоровим потрібно бути з раннього дитинства, добре здоров’я дається Богом та батьками, але зберігати його мусить кожен сам. Не можна розраховувати на те, що можна залишитися здоровим, зовсім не докладаючи до цього ніяких зусиль. Здоров’я в усі часи вважалося найвищою цінністю, що є важливою складовою активного творчого життя, радості та благополуччя людини. На годині спілкування «Здоров’я – найбільше багатство!» учні природничого класу 1 курсу пригадували прислів’я і приказки про важливість здоров’я, визначали чинники, які покращують чи погіршують здоров’я. Кожен із присутніх міг поділитися досвідом, що він особисто робить для покращення здоров’я. Захоплення у природничників викликала гра «Крокодил», під час якої учні вгадували види спорту. Ліцеїсти передивились уривок з документального фільму, у якому визначались правила здорового життя та позмагались у вікторині. У фіналі зустрічі учні склали пам’ятку здоров’я.

Наталія Мазур з учнями 2 курсу історичного класу на годині спілкування говорили на тему: «Здоров’я – найдорожчий скарб», Наталія Орленко провела з учнями природничого класу 2 курсу годину спілкування «Здоровим бути здорово».

Завжди актуальним буде заклик «Ми – за здоровий спосіб життя!», адже важливість питання здоров’я як для суспільства загалом, так і для кожної людини окремо постійно на часі.

 ЗДНВР Марина Семенова

Прочитано 55 разів
Web Analytics
monarchy-univalent