Понеділок, 12 лютого 2024 07:28

Територія онлайн (не)безпеки!

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

"Запитаємо в дядечка Googla)" Таким принципом користується суспільство діджиталізованого XXI століття, аби швидко отримати відповідь на будь- яке питання, а також шукати різну інформацію, навчатися, грати, займатися саморозвитком, спілкуватися... Ось той короткий список можливостей, який дає нам віртуальний простір. І щоб використовувати ці блага з користю для фізичного та ментального здоров'я, слід користуватися простими правилами безпечної поведінки в інтернеті.   

Протягом тижня психологом ліцею Світланою Солдатенко та вчителем інформатики Павлом Кіндєєвим проводилися заходи з профілактики кібербулінгу, секстингу, онлайн-грумінгу, сексторшену та інших онлайн небезпек.   

За допомогою вже знайомої гри "Коло безпеки" учні крок за кроком вирішували різні ситуації та створювали власний безпечний віртуальний простір.   

Цікавим та пізнавальним виявився квест "Тест Білборда та кохання в інтернеті", підготовлений освітнім порталом #stop_sextтинг, команда якого працює у сфері освіти, безпеки та освітньо-інформаційних кампаній щодо захисту дітей в інтернеті. Ліцеїсти із запалом шукали підказки, послання, розв'язували різні завдання, дивилися освітнє відео, обговорювали історії героїв, які потрапили в тенета віртуальних злочинців та формулювали правила, як убезпечити себе від загроз в інтернет-просторі. Також діти отримали контакти, за якими можна отримати допомогу в разі онлайн загрози.    Незвичайною для учнів виявилася й віртуальна гра, де головна героїня розказувала про свою історію небезпечного знайомства в інтернеті та те, як вона змогла вирішити цю проблему. У кінці гри ліцеїсти виконали декілька тестових завдань, аби закріпити отримані знання з кібербезпеки.   

Під час заходів не забули згадати й про правила безпечної поведінки в інтернеті в умовах війни: що не можна публікувати, де не можна фотографуватися та інше.    Тиждень безпечної поведінки в інтернеті виявився насиченим та плідним. Сподіваємося, що знання й уміня, які отримали учні, стануть їм у нагоді для створення власного безпечного онлайн простору.

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 80 разів
Web Analytics
monarchy-univalent