П'ятниця, 09 лютого 2024 20:10

Вояж природничо-математичних наук та інформатики

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Для юних гостей, дев’ятикласників закладів освіти міста, 8 лютого 2024 року гостинно відчинилися двері Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради ім. М.Гоголя. Зустріч відбулася в теплій атмосфері. Переступивши поріг ліцею, діти опинилися в увазі наших помічників Даніїла Костенка, Станіслава Шугайова, Михайла Дубровного, учнів ІІ курсу математичного А класу. Хлопці забезпечили веселий супровід та коротеньку екскурсію дорогою до затишної аудиторії, де відбувся захід.

Павло Вікторович Кіндєєв, учитель інформатики та технологій, розпочав першу зустріч із майбутніми ліцеїстами з правил безпеки в стінах ліцею під час оголошення повітряної тривоги, провів знайомство всіх учасників один з одним. З Юлією Петрівною Осталецькою, учителькою математики, отримали коротенький екскурс світом геометричних фігур. Рандомним способом, орієнтуючись на колір многокутника, який діти тримали в руках, створили команди, визначили лідерів і «Дракони», «Тигри» й «Пінгвіни» почали виборювати своє місце на п’єдесталі.

Подорож глибинами точних наук здійснилась у формі гри для навчання https://kahoot.com. Завдання занурили гравців у природу фізичних явищ, історію математики й інформатики, з’ясували розуміння математичних понять і знання комп’ютерної термінології, продемонстрували зв’язок точних наук із літературою, географією, історією, сприяли створенню умов для розвитку уважності та винахідливості під час розв’язування окремих задач, відкрили секрети успіху та елементи маркетингу й реклами сучасного бізнесу, інформаційних ресурсів.

Висловлюємо подяку Світлані Михайлівні Симан та Олені Володимирівна Чорненькій, учителям математики, Віктору Миколайовичу Закалюжному, учителю фізики за підготовку завдань і смаколиків із передбаченнями та підтримку під час зустрічі. Захоплюємося Веронікою Рашко, ученицею ІІ курсу математичного А класу, її майстерністю фотографування, вмінням компонувати й створювати шедевральні ролики про ліцейські заходи.

Щирі усмішки, позитивні емоції, дружня підтримка сприяли вдалому проведенню вояжу такими складними й водночас цікавими науками. Зрозуміло, щоб діти стали успішними, потрібно створити умови для їхнього розвитку й навчити використовувати стандартні знання в нестандартних ситуаціях. Ми з колегами старанно й відповідально працюємо в цьому напрямку.

Юлія Осталецька, учитель математики ліцею

Прочитано 91 разів
Web Analytics
monarchy-univalent