Четвер, 14 грудня 2023 15:01

Ліцейський етап наукової дослідницької роботи учнів - членів МАН

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

13 грудня була проведена звітна конференції учнів-членів ліцейського наукового товариства Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя, де юні науковці змогли презентувати свої дослідження в різноманітних наукових галузях.

Одне з найактуальніших завдань сучасної освіти – пошук актуальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їх розумової активності, спонукання до творчості. Тому наукова діяльність ліцеїстів стала розглядатися як окремий напрямок в освітньому процесі, позакласній роботі та спільній праці. учня й педагога, що сприяє не тільки успішному навчанню, але й допомагає старшокласникам самоствердитися і в подальшому пов’язати життя з наукою.

Робота в Малій академії наук – це один із засобів самореалізації як учителя, так і учня. Саме тут юні науковці проходять перший етап становлення як майбутніх дослідників, розвивають творчу думку, реалізують прагнення до наукового пошуку, набувають дослідницьких умінь. Така діяльність дозволяє розкрити творчий та інтелектуальний потенціал особистості під час її розвитку; надає ранній успішний досвід творчої інтелектуальної праці; спонукає ліцеїстів до активної дослідницької роботи.

Прочитано 117 разів
Web Analytics
monarchy-univalent