П'ятниця, 17 листопада 2023 13:04

УРОК-ДОСЛІДЖЕННЯ

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Незважаючи на трагічні події сьогодення, незмінними для педагогів залишаються цінності інтелектуального і творчого розвитку вихованців.  Кожен учитель прагне створити для дітей теплу, позитивну атмосферу спілкування, комфортні умови для навчання. Не можна залишати поза увагою прагнення учнів до самореалізації.   

Під час проведення І (ліцейського) етапу олімпіади з математики ліцеїсти мали змогу продемонструвати свої математичні знання, здібності та любов до предмету. Переможцями стали учні І, ІІ курсів математичних класів та І курсу природничого класу.   

З метою підготовки команди ліцеїстів до ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики 16 листопада у ліцеї відбувся урок-дослідження «Коло в олімпіадних задачах».

Учителі математики ліцею Світлана Михайлівна Симан і Олена Володимирівна Чорненька запропонували учням визначити переваги та можливості, які надає метод допоміжного кола при розв’язуванні планіметричних задач. Спочатку діти працювали у групах - «1 курс» і «2 курс», потім презентували хід розв’язання задач та свої висновки щодо поставленого проблемного питання. Другокурсники стали наставниками для молодших ліцеїстів та залюбки  поділилися своїми математичними здобутками.

Усі учасники зустрічі були у захваті від можливості «доторкнутися» до дивовижного світу математики. Віримо у своїх вихованців!

 

Світлана Симан, Олена Чорненька

учителі математики ліцею

Прочитано 108 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent