Четвер, 16 листопада 2023 06:29

Сьогодення STEM – освіти в ліцеї

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

15 листопада 2023 року в STEM – лабораторії ліцею проведено майстер-клас учителя хімії Мазур Н.П. з теми «Упровадження STEM – освіти на уроках хімії: переваги та перспективи». У заході взяли участь учні І курсу природничого класу Гомоляко Андрій, Силенок Діана, Рубель Домініка та вчителі хімії міста.

Під час майстер-класу обговорювалися актуальні питання щодо упровадження STEM – освіти на уроках хімії в умовах формування Нової української школи. Проблема не нова, але як показує досвід, у кожного вчителя є своя методика, свій підхід та технічні можливості щодо реалізації завдань STEM – освіти.   

«Головне у сучасному освітньому процесі не використання інновацій, бо час покаже. А мати свої секрети стимуляції дітей до навчальної роботи» –  з такими словами звернулася Наталія Павлівна до присутніх. Як зацікавити учнів наукою, зробити процес навчання захоплюючим?

Одним із способів мотивації учнів на уроках є використання цифрової хімічної лабораторії. Наталія Павлівна розповіла про склад, функціональні можливості цифрової хімічної лабораторії «Енштейн» та її переваги у застосуванні. Учні ліцею продемонстрували можливості такої лабораторії. Гомоляко Андрій –  з вимірювання температури у різних частинах полум′я, Силенок Діана – з визначення вуглекислого газу у видихаємому повітрі.

Рубель Домініка презентувала присутнім результати власного дослідження продуктів харчування та косметичних засобів на наявність шкідливих речовин, з′ясувала рН середовища різноманітних продуктів та як вони можуть впливати на організм людини. При виконанні навчальних проектів учні мають можливість інтегрувати знання з різних дисциплін, використовувати теоретичні знання у практичній діяльності.

На завершення майстер-класу Наталія Павлівна узагальнила та визначила переваги, перспективи розвитку STEM – освіти при вивченні хімії. «Руйнуємо стереотипи. Хімія може бути доступною та цікавою. А ще – хімія може бути смачною».

Присутнім, учителям шкіл було цікаво спостерігати за тим, які можливості мають цифрові хімічні лабораторії та як учні ліцею, користуючись цими можливостями, здобувають знання та формують вміння на уроках та в позаурочний час.

 Учитель біології і екології Кузьменко Г.П.

Прочитано 142 разів
Web Analytics
monarchy-univalent