П'ятниця, 27 жовтня 2023 06:26

Волонтерські канікули ліцеїстів

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

​Волонтерити зараз – наша життєва складова. Тож на осінніх канікулах наша ліцейська спільнота організувала «День волонтера».

Всіхсвятська церква – один із важливих центрів волонтерського руху в нашому місті. Саме тут педагоги та учні ліцею долучилися до такого виду волонтерської діяльності, як плетіння сітки. Хтось робив це вперше в житті, а хтось вже мав необхідні навички. Нам допомагали господині волонтерського осередку, які і поради давали, і смаколиками та теплим чаєм пригощали. Робота йшла швидко та злагоджено. І в той же день сплетену з віри, надії, упевненості в перемозі сітку передали з рук у руки нашим захисникам.

Інша локація нашої волонтерської діяльності – «Кухарська зграя вовченят». Ліцеїсти-першокурсники, представники роїв – учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – долучилися до процесу приготування сухих страв: переробляли моркву та розкладали її для сушіння, фасували інгредієнти для молочних супів, запаювали пакети. Ліцеїсти були уважні та відповідальні, діяли зосереджено, а тому дивувалися, як швидко плине час! Наталія Забіла, керівник благодійної організації, ознайомила дітей із історію створення волонтерської організації «Зграя вовченят», її діяльністю. Благодійний фонд допомагає підрозділам, в яких воюють ніжинці (на всіх напрямках фронту), відправляє допомогу на деокуповані території (зокрема, на Херсонщину після звільнення від окупації та після підриву Каховської ГЕС).

https://www.facebook.com/groups/zgrayavovchenyat/?ref=share_group_link

Світлана Афанасова, класний керівник математичного класу: «Діти були вражені цілеспрямованістю волонтерів, їх невтомністю та витримкою. Це було так чудово стати частинкою цього процесу, зробити свій невеличкий вклад у перемогу. Наталія Володимирівна подарувала ліцеїстам набір овочів для приготування традиційного ніжинського розсольника з надписом «Приготувати після перемоги». Вікторія Диченко, класний керівник природничого класу: «Групова робота, підперчена веселим спілкуванням та великим бажанням допомогти нашим військовим, йшла легко і непомітно. Учні і незчулися, що вже пролетіло декілька годин, і всі поставлені завдання виконані». Волонтерство – дієвий спосіб виховання справжніх патріотів. Наразі ліцеїсти зробили свій невеликий, але такий важливий внесок у Перемогу!

ЗДНВР Марина Семенова, педагог-організатор Олена Радченко

Прочитано 73 разів
Web Analytics
monarchy-univalent