Понеділок, 16 жовтня 2023 19:43

Про важливе!

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Про важливе! Кожен тиждень у нашому закладі  є тематичним та стосується найактуальніших тем. Так, минулі 5 днів були присвячені ментальному здоров'ю людини. Протягом тижня психологічною службою ліцею й класними керівниками проводилися різні заходи. 10 жовтня, у Всесвітній день психічного здоров'я, учні 2 курсу природничого класу взяли участь в інтерактивному івенті "Подорож до ментального здоров'я". Під час цього заходу ліцеїсти пройшли 6 локацій, а саме: "Вхідне тестування щодо психоемоційного стану", "Аптечка психологічної самодопомоги", "#руханкасили", "Арттерапія "Вітаміни для душі: робота з повітряним пластиліном", "Абетка мого ментального здоров'я", "Вихідне тестування щодо психоемоційного стану". Виконуючи різні завдання, учні вчилися піклуватися про своє психічне здоров'я. Також у цей день усі ліцеїсти долучилися до Всеукраїнського флешмобу #руханкасили. Під час годин спілкування разом із класними керівниками та психологом кожен клас створив свою абетку ментального здоров'я, якою можна користуватися щодня та підтримувати резилієнтність.

Педагогічний колектив, який має бути прикладом для своїх вихованців, також долучився до #руханкисили й порелаксував під час ниткографії (малювання фарбами та нитками).

Усі учасники освітнього процесу в телеграм- та вайбер-групах змогли ознайомитися з "Аптечкою самодопомоги" і "Ментальне здоров'я дітей під час війни: поради батькам та опікунам" від Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" Бажаємо всім, щоб піклування про психологічний та психічний стан було такою ж щоденною корисною звичкою, як і турбота про фізичне здоров'я!  

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 158 разів
Web Analytics
monarchy-univalent