П'ятниця, 28 квітня 2023 07:19

STEM-освіта у ліцеї як фактор розвитку успішного учня

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Сучасний розвиток суспільства стимулює до пошуку нових форм та методів навчання. Учні повинні володіти ключовими компетентностями, мати розвинене критичне мислення, навички командної роботи, бачити цілісну картину світу та вміти застосовувати знання на практиці для розв’язання проблем.

Нещодавно у Ніжинському міському ліцеї на першому курсі історичного класу було проведено урок з курсу «Громадянська освіта» з елементами STEMу з теми «Ринок праці».  Перед ліцеїстами постали завдання проаналізувати ситуацію на сучасному ринку праці в Україні та Ніжині в умовах війни. Вони повинні були визначити, які професії користуються попитом зараз і будуть затребуваними у майбутньому, навчитися складати власне резюме. Історики застосували  знання з математики, української мови, історії, правознавства, аналізували систему ринку праці через призму психології та соціології. Учні дискутували, грали, працювали у групах, мали змогу реалізувати свій творчий потенціал. У кінці заняття ліцеїсти сформували «Дерево відновлення», на якому закріпили листи з  факторами, що позитивно вплинуть на відновлення ринку праці у майбутньому.

Тож віримо у перемогу та відродження.  Продовжуємо розвиватися та навчатися, адже STEM-освіта стимулює до постійного самовдосконалення.

Учитель історії та курсу «Громадянська освіта» Вікторія Диченко

Прочитано 105 разів
Web Analytics
monarchy-univalent