Четвер, 02 лютого 2023 19:00

Саме так: «Мрію, дію, досягаю!»

Оцініть матеріал!
(4 голосів)

На фестиваль молодіжних  ідей  дев’ятикласників запросили  організатори сьогоднішньої  години спілкування – молоді та креативні педагоги ліцею Вікторія Володимирівна Диченко, Оксана Вікторівна Лепьошкіна та Світлана Володимирівна Солдатенко. Із радісним хвилюванням чекали вони гостей, із хвилюючою радістю прийшли на захід діти.

Чудово, коли людина сповнена мрій, а тим паче –  молодь, яка просто  має  МРІЯТИ! Разом із Оксаною Вікторівною  учні виконували вправу «Намріювання» – створювали «хмарину мрій». Кожен із присутніх писав мрії та озвучував їх. Серед цих мрій переважали: навчатися в ліцеї, досконало опанувати обрані дисципліни, здобути перспективну професію.  Усі учні були єдині в одному - хочуть миру та перемоги для нашої держави.

Кажуть, що щастя – то втілення наших мрій. Про те, як перетворити мрію в реальність та почати ДІЯТИ, усім присутнім розповіла психолог ліцею Світлана Володимирівна. Спочатку вона провела з учнями жартівливий тест, який стосувався їх особистості. Потім для переключення та відновлення концентрації уваги дев'ятикласники виконали психологічну фізкультхвилинку. І нарешті, спираючись на ідею, що все в наших руках, психолог запропонувала учням на різнокольорових долоньках написати риси, якості та вміння, які допомагають їм діяти та рухатися в напрямку реалізації мрій.

Щоб реалізувати мрії та ДОСЯГТИ успіху важливо залишатися оптимістом –  переконала учнів Вікторія Володимирівна. На шляху до успіху завжди будуть виникати обставини, які відволікатимуть. Потрібно пам’ятати, що ніхто не застрахований від помилок, тож не варто їх боятися. Педагог об’єднала учнів у групи: спільними зусиллями    на уявних «каменях» вони написали перешкоди, що заважають реалізації мрій, а на «кроках» – чинники, які допомагають досягти успіху. Вийшла чудова символічна візуалізація!

Отож, щоб реалізувати мрії, бути успішним, не можна зволікати і витрачати час даремно. Віра в себе, в свої можливості, самоудосконалення, надія на краще, любов до своєї справи забезпечать очікуваний результат.

На завершення зустрічі – вправа-релаксація  «Дотягнися до зірок»: сподіваємось, що кожен «спіймав» ту найважливішу на сьогодні, свою зірку-мрію!

Дев’ятикласники, мрійте, дійте, досягайте! Скоро зустрінемось знову))

Марина Семенова, ЗДНВР

Прочитано 146 разів
Web Analytics
monarchy-univalent