Неділя, 18 грудня 2022 14:09

Про завершення акції «16 днів проти насильства»

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Із 25 листопада по 10 грудня в ліцеї проходила акція «16 днів проти насильства», яка включала такі тематичні дати: 25 грудня – Міжнародний   день боротьби з насильством щодо жінок, 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Протягом акції ліцеїсти були залучені до різних заходів, які проводила психолог ліцею Світлана Володимирівна Солдатенко, а також запрошені гості: начальник сектору профілактики правопорушень серед дітей служби в справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Лариса Григорівна Єрофєєва та психолог Ніжинського міського молодіжного центру Світлана Ростиславівна Желєзняк.

Проведена Світланою Володимирівною просвітницько-профілактична гра «Коло безпеки» допомогла учням навчитися розпізнавати різні види насильства та сформувати навички безпечної поведінки.  

Лариса Григорівна провела серед ліцеїстів просвітницьку роботу щодо профілактики насильства, зокрема в сім’ї, розказала про реальні життєві ситуації та закликала учнів до відповідального ставлення до свого життя як найвищої цінності.

Ігри «Територія без провини» та «Між нами», проведені Світланою Ростиславівною, розвинули емпатію та спонукали ліцеїстів бачити й приймати індивідуальність кожної людини, її цінності, потреби.

За допомогою інтерактиву «Міфи та стереотипи про ВІЛ/СНІД» Світлана Володимирівна допомогла учням чітко окреслити шляхи можливого інфікування ВІЛ та зруйнувати різні міфи щодо цієї теми. Зокрема обговорили тему шкоди наркотичних речовин, а також формування культури статевих стосунків, адже це одні з найпоширеніших шляхів інфікування.  

Міжнародний день боротьби за скасування рабства нагадав ліцеїстам про правила безпечних подорожей та працевлаштування за кордоном. Кожен мав можливість за покликанням пройти навчальний квест «Шукаєте роботу? Ви можете потрапити в рабство» Мінсоцполітики з МОМ), який запропонувала їм психолог ліцею.

         У Міжнародний день людей з інвалідністю Світланою Володимирівною було презентовано «Довідник безбар’єрності», який вчить правил спілкування з людьми, які мають ті чи інші порушення функцій, а також закликає дотриуватися принципу «Спершу людина».

Міжнародний день прав людини дав можливість учням дослідити права, які вони визначають для себе пріоритетними: право на життя, право на медичне обслуговування, право на освіту, право на свободу та інші.

Протягом акції в учнівських, батьківських та педагогічній групах розміщувалися різні тематичні матеріали, які закликали берегти своє життя і здоров’я, толерантно й з повагою ставитися до інших, а також звертатися за допомогою в разі необхідності у відповідні установи чи за відповідними номерами телефонів.

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 111 разів
Web Analytics
monarchy-univalent