П'ятниця, 25 листопада 2022 19:20

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться акція «16 днів проти насильства», метою якої є профілактика будь-яких насильницьких проявів, що порушують права й свободи людей.

У ліцеї акція стартувала з проведення психологом Світланою Володимирівною просвітницько-профілактичної гри «Коло безпеки» (ГО «Волонтер»), за допомогою якої в легкій та доступній формі учні змогли створити власне коло знань, які допоможуть їм уникнути ситуацій насильства в усіх його проявах. Також до закладу було запрошено Ларису Григорівну Єрофєєву, начальника сектора профілактики правопорушень серед дітей служби в справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Приклади з професійної практики, життя,  які наводила спеціаліст, змусили ліцеїстів задуматися над причинно-наслідковим зв’язком між вчинками та їхніми наслідками.

Інформаційні просвітницькі матеріали, зокрема з номерами телефонів гарячих ліній та контакт-центів, куди можна звернутися за допомогою, протягом акції будуть розповсюдженні в педагогічній, учнівських та батьківських групах.

«Насильство – це злочин, який має бути покарано!», «Будуємо мир навколо себе!» - такими були меседжі цього тижня. А попереду ще багато запланованих заходів, які нестимуть добро, турботу про себе та навколишніх, мир і взаєморозуміння.

Світлана Солдатенко, психолог  

Прочитано 158 разів
Web Analytics
monarchy-univalent