Середа, 09 листопада 2022 11:28

Диктант, що об'єднує...

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

9 листопада важлива дата для нас, українців. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Саме сьогодні ми святкуємо День писемності, свято, яке започатковане 9 листопада 1997 року, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Цього року ми разом із нашими ліцеїстами долучилися до радіодиктанту національної єдності, присвяченого Дню української писемності та мови. Автор тексту Ірина Цілик, а читала неперевершена, неймовірна актриса Ада Роговцева. Мелодійним голосом пані Ада розпочала читання диктанту. Слова з вуст акторки торкнулися наших сердець, змусили замислитися над нашим буттям. Хто ми є? Живемо чи існуємо? Горимо чи тліємо? Із кожним реченням вибудовувалася лінія життя нашого, де були злети й падіння, світло й темрява, де неймовірно рідна оселя, у якій тепло й затишно, посміхаються мама й тато, де блукають наші мрії.

Пишучи диктант, кожен з нас відчував, що живе, прагне світлого, вищого! Бо хто ж ми?! А ми – українці! А ми – творці свого життя! А ми – захисники свого дому!

 

учитель української літератури

Тетяна Даньшина

Прочитано 237 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent