Четвер, 06 жовтня 2022 17:16

Звіт про завершення першого етапу експерименту

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Сьогодні, 6 жовтня, відбулося засідання науково-методичної комісії з інноваційної діяльності сектору дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти та вихованняНауково-методичної радиМіністерства освіти і науки України, на якому було заслухано звіт Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М .Гоголя про про проведення І (організаційно-підготовчого) етапу експерименту за темою «Організаційно-педагогічні умови розвитку освітнього середовища ліцею у період реформування профільної освіти».

 Незважаючи на уведення воєнного стану колективу ліцею вдалося виконати майже всі поставлені задачі.

Зокрема, було проведено дослідження готовності учасників освітнього процесу до здійснення експерименту, яке свідчить, що більшість учителів, учнів та батьків демонструють високий та достатній рівень готовності.

Протягом року в рамках експерименту було проведено низку змістовних методичних заходів:

  • інструктивно-методичні наради адміністрації за участю членів творчої групи (жовтень-листопад 2021);

  • засідання методичних об’єднань, на яких педагоги розглянули ключові поняття за темою експерименту (жовтень 2021);

  • інструктивно-методична нарада колективу за темою «Нормативно-правова база, вивчення передового педагогічного досвіду за темою експерименту» (листопад 2021);

  • засідання творчої групи за темою «Організація профільного навчання в ліцеї» (08.12.2021);

  • круглий стіл за темою «Система профільної освіти в Ніжинському ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя в 2018-2021 навчальних роках (13.01.2022);

  • засідання Науково-методичної ради «Про шляхи реалізації Програми дослідно-експериментальної роботи» (22.09.2022).

Результати діяльності педагогічного колективу протягом  організаційно-підготовчого  етапу узагальнені у спецвипуску методичного збірника «Форми й методи навчання як модулятор ефективності розвитку освітнього середовища в період реформування профільної освіти в ліцеї», що містить 12 статей педагогів ліцею.

Крім того, сьогодення висунуло нові завдання: суттєво виросла потреба в удосконаленні форм та методів роботи в дистанційному режимі. Саме цьому був присвячений майстер клас "Дистанційна освіта в профільній школі" (Кресан Надія, Кіндєєв Павло)

Роботу колективу під час засідання комісії представила творча група у складі наукового керівника, доцента кафедри біології НДУ імені Миколи Гоголя, кандидата біологічних наук Валентини Гавій, директора ліцею Світлани Алєксєєнко, заступника директора з навчально-виховної роботи Надії Кресан, учителя інформатики Павла Кіндєєва.

Звіт одноголосно було схвалено членами комісії та узгоджено завдання наступного, концептуально-діагностичного,  етапу.

Експериментальна діяльність є потужним фактором підвищення результативності освітнього процесу. Так, традиційно високими є результати навчання ліцеїстів: показник якості знань складає 94%, майже чверть ліцеїстів є відмінниками, випускники отримали 33 найвищих результати 200 балів під час іспитів НМТ.

Щиро дякую колективу за здійснену роботу. Упевнена, що наші здобутки служитимуть подальшому розвитку освіти в Україні.

Прочитано 110 разів
Web Analytics
monarchy-univalent