Понеділок, 09 травня 2022 21:11

Євроінтеграція. Перемога за найкращими

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Війна… Що може бути страшніше? Твоє життя розділяється на до та після. А після - це вже просто існування. Життя в цивілізованому світі не передбачає усіх подій, через які ми мусимо проходити у ХХІ столітті. Ми повинні продовжувати вести боротьбу за власні цінності, яку розпочали наші пращури ще сотні, тисячі років тому. Зрозуміло, що перемога уже зовсім близько. Відступати не можна, адже занадто багато уже зроблено. Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція, проведення реформ, боротьба за права і гідність людини та демократію - лише невелика частина речей, якими представники влади займаються щоденно, задля досягнення миру і гармонії у країні.

От наприклад, євроінтеграція -  процес впровадження європейських норм в українське законодавство. Такі нововведення мають забезпечити: стабільну економіку, чисте довкілля, соціальну захищеність громадян, правову державу, високий рівень життя та відсутність корупції. Євроінтеграція спрямована на досить практичні речі, які ведуть до суттєвого покращення життя українців. Безвізовий режим з ЄС; сучасні Центри надання адміністративних послуг; державні сервіси, де інформацію можна отримати онлайн і без черг через популярний додаток Дія; будівництво доріг, у відповідності до стандартів ЄС - це лише перші результати євроінтеграції.

Цей курс також про світогляд. Рівність прав жінок і чоловіків, повага один до одного, нетерпимість до корупції, що означає не тільки не брати, але і не давати хабарів, одні для всіх закони - це також так зване життя “за європейськими стандартами”. А от якісні дороги, відповідальна влада, створення нових робочих місць є похідними від цього. Також важливо згадати про 6 базових цінностей ЄС: Повага до людської гідності, Свобода, Демократія, Рівність, Верховенство права та Повага до прав людини. Тобто якщо ви просто з повагою ставитеся до оточення, дбаєте про чистоту власного будинку і свого міста, паркуєтеся у дозволених місцях, ощадливо ставитеся до ресурсів своєї країни - ви вже дієте як європеєць та наближаєте перемогу цивілізації над залишками радянського минулого.

Можна сміливо заявляти, що учні ліцею є представниками нового покоління, яке робить усе можливе для розвитку власного міста, а вподальшому і країни. Підлітки ставляться серйозно до проблем навколишнього середовища, з повагою ставляться до інших людей, вивчають історію власної країни та добре знають не тільки власні права, але і обов’язки. Із впевненістю можна сказати, що ліцеїсти стануть гідними представниками європейського суспільства.

Зараз ми проживаємо найскладніші миті нашого життя. Проте, вони загартовують нас, дають поштовх до вдосконалення, виховують та показують патріота, який іноді ховався у кожному з нас. Неможливо перемогти такий згуртований народ, який у найскладніших ситуаціях працює як один великий механізм. Неможливо отримати першість у боротьбі проти найсильнішої нації світу, яку випробовували століттями. У фінальній битві перемога за найкращими.. найкращими українцями (знову!).

Яна Кательницька, учениця ІІ курсу лінгвістичного класу

Валентина Бережняк, класний керівник ІІ курсу лінгвістичного класу

Прочитано 129 разів
Web Analytics
monarchy-univalent