Середа, 26 січня 2022 21:08

Про результати проведення семінару

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У житті кожної людини виникає багато запитань, на які правильну відповідь може дати лише наука, яка спирається на факти й закономірності. Учитель - педагог як посередник між наукою і дитиною має можливість зрозуміло донести зміст науки в процесі викладання предмета, застосовуючи принцип науковості, який лежить в основі формування загальнонаукової картини світу. Факти, знання, положення і закони, що вивчаються, повинні бути науково правильні. Цим вимогам мають відповідати спосіб обгрунтування положень, законів, формування понять у процесі навчання та використання методів науки.

Тому учителями біології й екології ліцею та викладачами університету для вчителів міста 26 січня цього року був проведениц науково-методичний семінар за темою «Сучасні аспекти вивчення біологічних дисциплін».

Мета заходу полягала в ознайомленні вчителів із сучасними досягненнями біологічної науки, з актуальними питаннями, що вивчаються в курсі біології й екології старшої школи, з досвідом роботи щодо впровадження здоров′язберігаючих технологій.

Під час семінару виступили:

Кузьменко Л.П. з теми «Сучасне вирішення питання щодо походження життя на Землі»;

Лобань Л.О. – «Сучасні класифікаційні системи водоростей і грибів»;

Коваленко С.О. – «Використання здоров′язберігаючих технологій на заняттях з біології і екології».

Учителі мали змогу ознайомитися зі STEM – лабораторією ліцею, у якій проходив семінар. На завершення учасники наково-методичного семінару поділилися враженнями щодо результатів його проведення. Висловили задоволення щодо отриманої їнформації, яка значно поглибила їх знання з актуальних питань біологічної науки, можливістю застосувати її під час викладання предмета та сприятливою психологічною атмосферою, що панувала в процесі проведення заходу.

Кузьменко Ганна Павлівна, учитель біології і екології.

Прочитано 288 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent