Середа, 17 листопада 2021 16:05

АЛГОРИТМ ПІДГОТОВКИ УЧНІВ ДО СКЛАДАННЯ ЗНО-ДПА З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

Підготовка до складання ЗНО з історії України – дуже трудомісткий процес, адже вивчений матеріал швидко забувається. Учень повинен не просто завчити «сухі» дати та імена, а й зрозуміти, запам'ятати послідовність подій і періодів в історії України. Особливу увагу потрібно приділити розумінню причинно-наслідкових зв'язків.

Для того щоб скласти ЗНО, недостатньо просто знати предмет. Потрібно зрозуміти сам принцип тестової системи й натренуватися відповідати на питання. Ліцеїсти, які успішно склали ЗНО, відзначають, що велика частина їхньої підготовки була присвячена повторенню пройденого матеріалу й роботі з тестами.

Питанню якісної підготовки ліцеїстів до складання ЗНО-ДПА з історії України був присвячений майстер-клас Крапив’янської Л.В., який пройшов 17 листопада 2021 року в ліцеї. Педагог запропонувала присутнім алгоритм підготовки учнів до складання ЗНО-ДПА. По-перше, була надана література, яку вчителька використовує під час роботи з учнями. По-друге, Людмила Вікторівна поділилася напрацюваннями щодо роботи ліцеїстів з історичними картами (асоціації; запитання, які учні можуть поставити однокласникам на знання карти). По-третє, ознайомила присутніх із презентаціями «Історичні персоналії» та «Культурні пам’ятки», за якими учні готуються до ЗНО. Наприкінці заходу Крапив’янська Л.В. разом з колегами виконувала тести та застосовувала метод «знайди в запитанні підказку», який вона використовує в роботі з учнями. Учителі мали змогу на практиці застосувати «знахідки» педагога в підготовці ліцеїстів до складання ЗНО.

Диченко В.В., голова м/о вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін

Прочитано 350 разів
Web Analytics
monarchy-univalent