• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Передовий педагогічний досвід ліцею представлений на засіданні науково-методичної ради ЧІППО ім. К. Ушинського
Середа, 22 вересня 2021 17:54

Передовий педагогічний досвід ліцею представлений на засіданні науково-методичної ради ЧІППО ім. К. Ушинського

Оцініть матеріал!
(4 голосів)

22 вересня 2021 року відбулося засідання науково-методичної ради ЧІППО ім. К Ушинського, на якому шість учителів області разом з методистами інституту мали можливість представити передовий педагогічний досвід з актуальних тем.

Колектив Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя працює над методичною проблемою «Формування соціально компетентної особистості шляхом упровадження елементів дистанційного навчання в освітній процес».  Ця тема є актуальною в умовах сьогодення, адже створення системи роботи з упровадження в освітній процес дистанційної освіти шляхом використання інтерактивних технологій дає можливість виховати соціально активну особистість,конкурентоспроможного  випускника ліцею.

На засіданні науково-методичної ради мала нагоду представити досвід роботи на тему «Технології формування соціально компетентного здобувача освіти на уроках іноземної мови шляхом упровадження дистанційної освіти». Інформаційні засоби уможливлюють зміни самої моделі навчального процесу: перехід від репродуктивного навчання до креативної моделі, коли в класі за допомогою нового технологічного й технічного забезпечення моделюється життєва ситуація або процес, а здобувачі освіти мають застосувати свої знання, виявити творчі здібності для вирішення поставленого завдання. Розвиток традиційних і нових технологій відбувається за принципом додатковості й взаємокореляції, що, у свою чергу, дає можливість говорити про принципово сучасні виміри освітнього середовища – глобальні виміри, що існують у реальному часі та асоціюються з усією сукупністю освітніх технологій.

Під час обговорення мова йшла про  технології формування соціально компетентного здобувача освіти на уроках іноземної мови: технологія критичного мислення, технологія інтерактивного навчання, проєктна технологія, технологія модульного навчання. Основними напрямками в роботі вчителя з використання комп’ютерних технологій у навчанні іноземної мови є формування системи знань, умінь та навичок із предмету, вплив на мотиваційну сферу учнів з метою самовдосконалення, економне використання часу на уроці, застосування онлайн-ресурсів на різних етапах підготовки до уроку та в процесі навчання.

Аналіз досвіду роботи представленої теми  дозволяє зробити висновки, що упровадження елементів дистанційного навчання в освітній процес у ліцеї сприяє підвищенню ефективності самостійної роботи учнів, дає можливості для їх творчого самовираження, сприяє формуванню соціально компетентного випускника ліцею.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Н.П. Кресан

Прочитано 216 разів
Web Analytics
monarchy-univalent