П'ятниця, 11 жовтня 2024 12:48

На варті ментального здоров'я

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Осінній ранок... Чергова повітряна тривога... Плани змінені, але не відмінені. Адже у Всесвітній день ментального здоров'я, як і в інші дні, ніхто й ніщо не зламає міцний дух українців. Тож після відбою починаємо дбати про своє фізичне та психічне благополуччя.

І для цього психологічна служба ліцею продумала ряд інформаційно-просвітницьких заходів для всіх учасників освітнього процесу. Та про все по порядку.

Бадьора #руханкасили подарувала ліцеїстам енергію й позитив на увесь день.

"Життя красиве, коли кольорове..." Знайомі всім рядки відомої пісні. Нині так важливо наповнювати свої дні різними кольорами, адже давно доведеним фактом є вплив кольорового спектру на емоційний стан людини. Тож для здобувачів освіти було організовано кольоровий день. Зелений, коричневий, бежевий, сірий, білий, чорний: кожен колір мав своє значення, яке так круто вдалося передати нашим учням.

Восени холодно, і всі гріються по-своєму. Найчастіше це філіжанка запашної кави зранку. А для ліцеїстів цей напій став способом справжнього релаксу під час арттерапевтичного заняття.

Знову повітряна тривога? Не проблема. Навіть в укритті продовжуємо працювати та створюємо власну абетку ментального здоров'я.

Метафоричні асоціативні картки стають дедалі популярнішим інструментом роботи серед психологів. Неймовірну магію "Карток сили" психологині Світлани Ройз змогли відчути на собі й наші працьовиті педагоги.

Нині найпопулярнішим та найефективнішим джерелом інформування громадськості про ментальне здоров'я й способи його підтримки є Всеукраїнська програма ментального здоров'я за ініціативи Олени Зеленської "Ти як?" Зайшовши до будь-якого кабінету ліцею, можна відсканувати QR-код та ознайомитися з платформою "Ти як?", а також переглянути інформацію про номери "гарячих ліній" для вирішення тих чи інших проблем.

Чудовим способом зміцнити свою менталочку стали й мотиваційні стікери для ліцеїстів ТИ ЯК? UNICEF для кожної дитини.

В учнівській, батьківських та педагогічних групах було розміщено "Аптечку самодопомоги" та покликання для приєднення до Телеграм-групи "Ти як?", де щодня публікуються прості й дієві поради психологічного змісту.

Улітку команда ліцеїстів під керівництвом психологині Світлани Солдатенко стали переможцями обласного конкурсу "Я Ок!" у рамках реалізації програми "Ти як?". А вже 10 жовтня під час заходу "Стійкість одного - стійкість мільйонів", ініційованого Координаційним центром ментального здоров'я Чернігівської обласної військової адміністрації, Ніжинському ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя було вручено відзнаку найкращого закладу "Ти як?" у сфері освіти.

Тож "Разом нас багато! Нас не подолати!" Піклуємося про себе та близьких щодня!!!

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 162 разів
Web Analytics
monarchy-univalent