Вівторок, 08 жовтня 2024 11:07

ГОТУЄМОСЬ ДО ОЛІМПІАДИ

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Серед усіх наук, що відкривають людству шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, найвеличніша наука - математика. Софія Ковалевська

У рамках підготовки команди ліцеїстів до участі у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з математики відбулося показове заняття Світлани Михайлівни Симан на тему «Урок- дослідження «Діофантові рівняння». 

Рівняння в цілих числах — це одна з досить цікавих і водночас складних тем теорії чисел. Саме такі рівняння трапляються на олімпіадах різного рівня. На уроках Світлана Михайлівна не лише готує учнів до самостійного пошуку, а й підтримує, зацікавлює, захоплює красою математичних перетворень. 

Формат уроку-дослідження зробив процес навчання цікавим та інтерактивним. Учні самостійно шукали відповідь на поставлені проблемні завдання, вивчали різні методи відшукання розв’язків діофантових рівнянь.

Родзинкою заняття стали цікаві задачі практичного змісту, серед яких були й авторські. Саме такі вправи дозволяють краще зрозуміти актуальність та практичну значимість рівнянь в цілих числах. Активна співпраця вчителя та учнів, розв’язання проблемних задач та командні обговорення були основою доброзичливої, творчої атмосфери. 

Впевнені, що учні з нетерпінням чекатимуть на наступні заняття.

Олена Чорненька, вчитель математики.

Прочитано 76 разів
Web Analytics
monarchy-univalent