Неділя, 30 червня 2024 13:04

"Ти як? Я Ок!"

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Сонячний день, потяг, залізничний вайб... Куди ж веде дорога?..   

26 червня 2024 року у стінах Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся брифінг, під час якого було нагороджено переможців обласного конкурсу відеоробіт учнівської молоді «Я Ок!». Серед 220 учасників та 54 відеоробіт перше місце отримала команда ліцеїстів у складі Ірини Коваленко, Кіріла Курбонова, Катерини Боришкевич, Богдани Литовченко, Вероніки Рашко, Інни Мартиненко, Михайла Дубровного, Станіслава Шугайова та їхнього керівника практичного психолога ліцею Світлани Солдатенко. Приємно й водночас відповідально бути переможцями, адже конкурс проводився вперше в межах реалізації в Чернігівській області Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» за ініціативи координаційного центру з питань ментального здоров’я обласної військової адміністрації, Управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Навчально-методичного центру психологічної служби в системі освіти області Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. "Під час створення відеороботи намагалися представити способи підтримки свого ментального здоров'я, які дійсно використовуються в повсякденному житті", - зазначила під час інтерв'ю місцевим ЗМІ учасниця команди Ірина Коваленко. У результаті спільні зусилля, креативна форма подачі важливого матеріалу, оригінальне технічне оформлення, щирість, відкритість, позитив були втілені у відео, яке стало простим і разом з тим дієвим алгоритмом для збереження душевної і фізичної гармонії.   

Під час брифінгу начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Сергій Музика висловив своє захоплення від кількості та якості підготовки учнівською молоддю відеоробіт для конкурсу.   

Інна Чистенко, радниця голови Чернігівської ОДА, обласна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», поділилася з присутніми результатами дослідження щодо ментального здоров’я й ставлення до нього в різних країнах світу (проведено британською компанією на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів за ініціативи першої леді Олени Зеленської). Також пані Інна акцентувала увагу на організації спільнодій і функціонуванні сервісу «Швидкодопомога».   

Олена Антоненко, директор Навчально-методичного центру психологічної служби в системі освіти області Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського та натхненниця всіх психологів Чернігівщини, наголосила на важливості діяльності психологічних служб у закладах освіти. Пані Олена поділилася своїми враженнями від перегляду відеоробіт, їхньої виваженості та усвідомленості.   

Завершився захід врученням переможцям та лауреатам конкурсу  Дипломів, а також  приємних і корисних подарунків: тематичних футболок і шоперів, павербанків, подарункових сертифікатів,  просвітницько-профілактичних ігор, солодощів.    Світлини на пам'ять, усмішки, обійми, щирі емоції. Таким запам'ятається цей день для команди-переможниці ліцеїстів та їхнього керівника.   

І знову потяг, залізничний вайб і вже приємна дорога додому. Втомлені, але щасливі!   

Дякуємо організаторам конкурсу за можливість говорити про важливі речі мовою творчості, а нашим незламним ЗСУ за кожен новий день! Дбаймо про своє ментальне здоров'я щодня! І нехай на питання "Ти як?" кожен із нас зможе відповісти: "Я Ок!" Фото взято з власних архівів та відкритих джерел в інтернеті. Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 189 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent