• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Екскурсія педагогів ліцею до агробіостанції Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя
Вівторок, 07 травня 2024 20:08

Екскурсія педагогів ліцею до агробіостанції Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов.

 В.О. Сухомлинський

7 травня, після навчальних занять, педагогічний колектив ліцею здійснив екскурсію, відвідав затишний і чарівний своєю неповторною красою квітів і дерев куточок природи на території Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, що зветься агробіостанція.

Екскурсовод – кандидат біологічних наук Сергій Валентинович Пасічник радо зустрів педагогів ліцею посмішкою і привітав, як давніх друзів. Дійсно це так. Ще до 2021 року екскурсії ліцеїстів до агробіостанції були традиційними. Саме тут учні знайомилися з різноманіттям рослин, способами їх пристосувань до умов середовища. Сергій Валентинович зупинявся біля кожної рослини, цікаво та зрозуміло для учнів розповідав про особливості їх будови та розмноження, звідки вони були завезені в Україну тощо.

Сьогодні нас, педагогів, Сергій Валентинович провів екологічною стежиною агробіостанції. Цікаво і невимушено розповів про особливості видів рослин, що знайшли своє місце саме тут, біля старовинного корпусу університету. Які були висаджені і доглянуті працівниками університету, студентами багато десятків років тому. І зараз радують своєю красою і неповторністю.

Нетрадиційні форми проведення методичних нарад із залученням до їх проведення  викладачів університету стали для педагогів ліцею не новинкою, а традицією. Так і цього разу.  Красота і різноманіття рослин, які цвітуть, співи пташок, цікава розповідь Сергія Валентиновича збагатили кожного з нас не тільки інтелектуально, але і духовно, морально.

Прочитано 37 разів
Web Analytics
monarchy-univalent