• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Про результати проведення показового STEM – заняття з теми «Екологічна політика в Україні»
Понеділок, 12 лютого 2024 22:06

Про результати проведення показового STEM – заняття з теми «Екологічна політика в Україні»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У звіті Всесвітнього фонду природи «Жива планета – 2018» говориться: «Ми перше покоління, яке має чітке уявлення про цінність природи та наш величезний вплив на неї. І можемо стати останнім поколінням, яке здатне діяти, щоб змінити тенденції. Час відтепер і до 2020 року стане вирішальним періодом в історії».

Навчальне заняття з теми «Екологічна політика в Україні» на 2 курсі математичного «А» класу розпочалося з постановки проблемного запитання: «Що можуть уряд України, бізнес, громадські організації, кожний з нас зробити для того, щоб взяти курс на сталий розвиток?»

«У майбутньому кожен з вас стане спеціалістом в певній галузі виробництва. Але найголовніше не ким, а яким бути. Важливо - бути людиною, яка відчуває себе частиною природи, що піклується про стан навколишнього природного середовища, сприяє відновленню та збереженню природи для майбутніх поколінь».

Учні активно включилися в навчальне заняття. Адже заздалегідь до його проведення, вони об’єдналися у 4 групи, кожна з яких отримала завдання – підготувати навчальний проект. Обговорили теми проектів, сформулювали запитання, підібрали матеріали, відео, презентації, які допомогли розкрити сутність проблеми. На занятті учні математичного класу, використовуючи свої знання та досвід з предметів біології і екології, англійської мови, правознавства, математики, додаткову інформацію з Інтернет- ресурсів, за допомогою електронних презентацій та відео презентували результати своєї роботи. Змістовно і правильно розкрили зміст, напрями та принципи діяльності уряду України, міжнародних організацій, громадян України, спрямованих на відновлення, збереження навколишнього природного середовища для майбутніх поколінь.

Розв’язування математичних задач з екологічним змістом, яке провела на занятті учитель математики Симан С.М. , також сприяло формуванню в учнів екологічного мислення. Математичні розрахунки, які проводили учні,  дали їм можливість зрозуміти, як економія та бережливість  допомагають збереженню та раціональному використанню природних ресурсів.

На завершення навчального заняття, після перегляду відео «Крик Землі», учні висловлювали свої думки що потрібно робити кожному громадянину, щоб покращити екологічний стан навколишнього природного середовища в Україні, щоб взяти курс на сталий розвиток.

Дякую учням 2 курсу математичного «А» класу за високий рівень підготовки до проведення навчального заняття.

Учитель біології і екології Кузьменко Г.П.

Прочитано 147 разів
Web Analytics
monarchy-univalent