Неділя, 16 жовтня 2022 20:02

«Козацькому роду нема переводу»

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника та захисниці України.

З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрови Богородиці. Саме у цей день козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаччину. Тому, на виховній годині учні 2 курсу історичного класу змогли позмагатися, як справжні козаки, в спритності та ерудиції. Другокурсники аналізували події сучасної історії, визначали, в чому полягає роль ЗСУ та кожного громадянина в історії сучасної України. З ентузіазмом історики сприйняли гру з історії козацтва. Другокурсники вгадували відомих гетьманів за портретами, співвідносили козацькі клейноди з посадами козацької старшини, визначали героїв козацької доби за фактами з їхніх біографій, за зображеннями виявляли предмети, зброю, їжу, одяг козаків. Ліцеїсти змогли продовжити приказки та прислів’я та вставити пропущені слова у пісні козацької доби.

В наш час важливо не лише знати історію рідного краю, але і відчувати причетність до сьогодення, відповідальність перед минулими поколіннями за долю Батьківщини. Кожен з нас є нащадком славних козаків, які виборювали свободу для рідної України. Тому важливим є не лише зберегти, але і примножити славу попередників, кожному боротися на своєму фронті: старанно навчатися, займатися волонтерством та благодійністю, знати свою історію та непохитно вірити у ЗСУ.

 Класний керівник 2 курсу

історичного класу Вікторія Диченко

 

Прочитано 136 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent