П'ятниця, 24 березня 2023 23:48

«Українська світлиця» ліцею

Оцініть матеріал!
(9 голосів)

Українська пісня, слово, гумор, ритм... Побут, колорит, звичаї, традиції... Це те, чим ми пишаємося, що бережемо віками й за що боремося сьогодні... Це бездонна душа української нації – щира й відкрита, мужня й нескорена!

У цьому ще раз змогли переконатися гості, які завітали до світлиці, де всіх запашним короваєм привітно зустрічали ліцеїсти та справжні господині (пані Анна та пані Марина). У затишній оселі, прикрашеній рушниками, вишитими жіночими руками з любов’ю, ніжністю та молитвами, линуло УКРАЇНСЬКЕ слово, звучала УКРАЇНСЬКА пісня, веселив УКРАЇНСЬКИЙ гумор, грали УКРАЇНСЬКІ музики та зігрівав запальний УКРАЇНСЬКИЙ танок у майстерній грі талановитої, артистичної, чудової молоді ліцею!

У  фіналі   свята першокурсників із «Однією калиною» до зали завітала весна, а зі словами «Слава Україні! Героям Слава!» фінальної пісні  другокурсників – упевненість у тому, що УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ вистоїть, попри все! Бо ми – ті, хто вміють слухати, відчувати, цінувати! Співати в печалі й радості, сміятися на зло ворогам, жити й берегти те, що виборювали й про що дбали віками, перемагати й знову йти до ПЕРЕМОГИ, як це й роблять наші ліцеїсти!

Пишаємось досягненнями  учасників  заходів національно-патріотичного спрямування – учнів, які підкорюють вершини і СЛОВОМ, і ДІЛОМ.  Сертифікати фіналістів Всеукраїнського марафону з української мови отримали: Катерина Голуб, учениця 1 курсу математичного А класу; Єлизавета Кононенко, Марія Олефір, Дарина Татаренко – учениці 1 курсу лінгвістичного класу; Богдан Татаренко, учень 1 курсу історичного класу; Катерина Тригуб, учениця 2 курсу лінгвістичного класу; Ольга Бублик, учениця 2 курсу історичного класу. Грамотою за перемогу в загальноліцейському конкурсі есе «STEM очима ліцеїстів» було нагороджено Вероніку Рашко, ученицю 1 курсу математичного А класу; за 2 місце – Катерину Боришкевич, ученицю 1 курсу природничого класу; за 3 місце – Вікторію Руколянську, ученицю 1 курсу лінгвістичного класу. Дипломи лауреатів Всеукраїнського конкурсу есе «Війна за СВІЙ шлях!» отримали Катерина Голуб, Вероніка Рашко, Михайло Дубровний (учні 1 курсу математичного А класу) та Богдана Литовченко, учениця 1 курсу природничого класу.

Подяку за підготовку учасників  Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» від організаторів отримала учитель української мови ліцею Марина Сергіївна Бурльова.

Вечорниці завершилися, але світлиця не спорожніла, бо в ній і далі б’ється молоде українське серце, живе душа майбутнього покоління, де кожен з гордістю промовляє «Я з УКРАЇНИ!».

Марина БУРЛЬОВА, учитель української мови

Марина СЕМЕНОВА, ЗДНВР

Прочитано 278 разів
Web Analytics
monarchy-univalent