Субота, 11 березня 2023 20:55

STEM – вимога часу

Оцініть матеріал!
(8 голосів)

Сучасний світ – сучасні й ми! Тема STEM-освіти на сьогоднішній день є досить актуальною. Ліцеїсти теж впевнено ідуть в ногу з новітнім трендом, який не так давно з'явився в Україні.

Що ми знаємо про STEM? Це те, що дає вміння нам логічно й математично мислити. Розуміти природу з погляду науки й сучасних інформаційно-комунікативних технологій. Навіть обізнаність і самовираження у сфері культури теж входять до цього пункту. Таке реформування освіти має феєричний вплив на її здобувачів. Нудні заняття з профільних предметів тепер не будуть здаватися такими, а навпаки, - завдяки поєднанню НАУКИ, ТЕХНОЛОГІЙ,  ТВОРЧОСТІ, МАТЕМАТИКИ, викликатимуть більшу зацікавленість. Елементарні технічні засоби стануть справжніми «партнерами» у навчанні задля цікавих, якісних, потрібних знань.

Розглянути реальну необхідність STEM на заняттях можна на конкретному прикладі. Вивчаючи силу тяжіння на уроках  фізики, ми використовуємо формули й дошку для того, щоб довести й пояснити, а на STEM-уроці завдяки технологіям, можемо побачити це на власні очі. Таке поєднання звичайної, нудної, давно запрограмованої освіти,  своєрідної бази з інформаційними технологіями дає нам можливість ще більше бачити  й розуміти, що навчання - це круто.

Для ліцеїстів такі заняття є мотивацією на пізнання чогось нового. Можливість навчатися в такому форматі є першим кроком на шляху до успішного майбутнього. Без технологій уявити наше існування на сьогоднішній день – просто неможливо. Суспільство постійно рухається вперед, світ змінюється, відповідно  STEM є вимогою часу.

Опановуючи різноманітні технології у STEM-лабораторії ліцею, ми теж ідемо в ногу з часом, і наш рух лише ВПЕРЕД і ВГОРУ!

Вероніка РАШКО, учениця 1 курсу математичного А класу, переможниця конкурсу есе «STEM очима ліцеїстів»

Прочитано 99 разів
Web Analytics
monarchy-univalent