Понеділок, 13 лютого 2023 08:44

Колективна зустріч та обмін досвідом з американськими студентами

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Майбутнє та розвиток нашої держави – у руках молодого покоління, яке готове до пізнання й оволодіння новими технологіями та створення власних. Саме в такому напрямку, незважаючи на події, які відбуваються в країні, працює колектив учнів Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя під керівництвом учителя інформатики Кіндєєва Павла Вікторовича. У співпраці зі студентами університету штату Флорида та професором Павлом Антоненком ліцеїсти виконують STEM-проєкт, спрямований на виготовлення дрону для дослідження екосистеми річки Остра.

Колективна зустріч та обмін досвідом між учнями ліцею, американськими студентами та керівниками – Павлом Кіндєєвим і Павлом Антоненком відбулася 9 лютого. Активну участь в обговоренні STEM-проєкту взяли діти 1 курсу математичного А класу (Даниїл Костенко, Станіслав Шугайов, Михайло Дубровний, Вероніка Рашко), історичного (Тимур Гордієнко) та 2 курсу математичного класу (Владислав Носилевський).

У процесі спілкування (англійською мовою) Даниїл Костенко ознайомив американців з особливостями навчання в ліцеї, розповів про дозвілля учнів, а також озвучив, як виникла ідея та мета створення підводного дрону. Тимур Гордієнко закцентував увагу на проблемах екосистеми, а також на тому, як у їх вирішенні допоможе створений винахід. Особливості будови, функції роботи, а також принципи електроніки дрону презентували Станіслав Шугайов, Михайло Дубровний та Владислав Носилевський.

Музою та підтримкою була Вероніка Рашко, яка робила необхідні записи та фільмувала зустріч. Студенти університету штату Флорида поставили багато цікавих запитань щодо винаходу, а також дали корисні поради щодо подальшої розробки технології та представили власні проєкти, які створюють на базі університету за Assistive Technology, будучи членами клубу команди ліги First Robotics (http://roaringriptide.com/). Дуже цікаво ліцеїстам було почути про те, що в Америці діти 15-18 років є студентами й до повноліття навчаються в школі (https://pkyonge.ufl.edu/). Крім того, вони розповіли про те, що розробляють технології для людей з обмеженими можливостями. Одним із таких винаходів стала вилка, призначена для людей, які страждають на хворобу тремору рук. Такий обмін досвідом став дуже потрібним та мотивуючим для ліцеїстів, у яких одразу з’явилися ідеї нових проєктів. Учасники зустрічі спланували подальшу роботу та співпрацю, а також домовилися, що обов’язково зустрінуться, що ще більше надихнуло учнів ліцею.

Павло Вікторович обговорили з Павлом Антоненком особливості розробки електроніки підводного дрону, а також окреслили плани на майбутнє.

Зустріч була цікавою, плідною, пізнавальною, мотивуючою, а також подарувала учасникам масу задоволення. Тож запрошуємо всіх ліцеїстів, за бажанням, долучитися до нашого STEM-проєкту та увійти в історію ліцею, як група винахідників, потрібного приладу для нашого міста.

Учитель української мови М. С. Бурльова

Прочитано 104 разів
Web Analytics
monarchy-univalent