Субота, 04 лютого 2023 09:58

Майстер-клас «ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ УЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ В УМОВАХ STEM-НАВЧАННЯ»

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Їм вручено чудову посаду, вище за яку нічого не може бути під цим сонцем. Вічним законом нехай буде: вчити і вчитися всьому через приклади, повчання і застосування на ділі. Ян Амос Коменський

Нині освітній процес відбувається в складних умовах для наших діток: повітряні тривоги, вимкнення світла... Як інтенсифікувати навчання, зробити його більш ефективним? Як полегшити сприймання навчального матеріалу? Важливим у таких умовах є уміння педагога знайти технології та прийоми роботи, які б економили час, мотивували вихованців, забезпечували якість освіти.

3 лютого у STEM-лабораторії ліцею відбувся майстер-клас з теми «Цифрова грамотність учителя математики в умовах STEM-навчання». Світлана Михайлівна Симан та Юлія Петрівна Осталецька продемонстрували технології створення динамічних наочних моделей, роздаткових матеріалів – листків з друкованою основою та методики їх використання в освітньому процесі в очній та дистанційній формах навчання.

Учителі міста, учасники майстер-класу, розробляли дидактичні матеріали у середовищах Geogebra, Desmos та ознайомилися із розширеннями Chrome, які сприяють ефективно використовувати час на уроці учнями та на етапі підготовки до навчальних занять учителем. Запропоновані методики, засоби й прийоми навчання, які продемонстрували педагоги ліцею, є компонентами STEM-навчання. А як щодо STEAM? Без мистецтва було б похмуро! Поєднання синьо-жовтих сердечок з математичними символами задовольнять не лише естетичні смаки, а й піднімуть настрій справжнім поціновувачам точних наук!

Недарма ж кажуть, навчаючи учуся! Підтверджує це наша зустріч однодумців, орієнтованих на співпрацю й саморозвиток. Впевнено до перемоги!

Світлана Симан, Юлія Осталецька, учителі математики ліцею

Прочитано 120 разів
Web Analytics
monarchy-univalent