Субота, 28 січня 2023 20:19

Свято творчості й національного духу

Оцініть матеріал!
(10 голосів)

Уже традиційним  став ліцейський фестиваль патріотичної творчості «У піснях мого народу – доля України». Цьогоріч конкурс проводився в двох номінаціях – «вокал» та «поетичне читання». Оцінювало конкурсантів компетентне журі: викладач естрадного співу вищої категорії Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів сучасної пісні – Крутько Ніна Вікторівна,  викладач вищої категорії, заступник директора з навчально-виховної роботи Ніжинської хореографічної школи – Дяконенко Ігор Петрович, консультант Ніжинського міського центру професійного розвитку педагогічних працівників – Тимошенко Олександра Олександрівна.

Вокальний жанр був представлений виступами учениць І лінгвістичного класу Ратушної  Яни ( пісня «Народна»),  І курсу математичного Б класу Ярмак Анни («Там у тополі в полі»),  ІІ курсу лінгвістичного класу Ткаліч Катерини («Заспіваймо пісню за Україну»), І курсу природничого класу Боришкевич Катерини («Нескорені серця»).

Власні вірші читали учень ІІ курсу математичного класу Матвійченко Ростислав («Весна»), учениця І курсу історичного класу Шадура Лія («Незламні»),  учениця ІІ курсу природничого класу Ігнатенко Дарина, а  учень ІІ курсу історичного класу Іваницький Віктор продекламував вірш «Воїн» Сергія Скальди.  

Учні І математичного А класу Ченторог Анна та Шугайов Станіслав представили присутнім літературно-художню композицію, яка включала вірш «Лебеді материнства» Василя Симоненка та    пісню «Біля тополі» Петра Солодухи.

Богдана Литовченко та Богдан Татаренко, ведучі свята, щиро і переконливо говорили про долю України, відображену в поетичній творчості: про біль і радість, смуток і сподівання, гордість та незламність, волелюбність і гідність, щастя та віру, незламний дух і свободу…

Сьогодні ми маємо бути єдині й  сильні духом, як ніколи, адже після перемоги нам   розбудовувати   вільну демократичну державу.

Переглянути свято та ознайомитись із його підсумками запрошуємо у нашому відеоролику.

Марина Семенова, ЗДНВР

Прочитано 204 разів
Web Analytics
monarchy-univalent