• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Безсмертна сила людського духу (Трагедія народу – трагедія людства: до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту)
П'ятниця, 27 січня 2023 08:38

Безсмертна сила людського духу (Трагедія народу – трагедія людства: до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту)

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

«Голокост знищив третину євреїв і незліченну кількість представників інших національностей. Він слугуватиме людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження», –   зазначено у резолюції Генасамблеї ООН «Пам’ять про Голокост».

Трагедія єврейського народу… Людей утримували в спеціальних таборах смерті. На ув'язнених часто ставили експерименти, а через жахливі умови проживання багато ув'язнених навіть не доживали до страти. Найвідомішим нацистським концтабором був Аушвіц у польському місті Освенцим. Нацисти розшукували і розстрілювали євреїв на окупованих територіях. Місцем масових розстрілів євреїв в Україні є урочище Бабин Яр у Києві.

27 січня увесь світ згадує мільйони жертв тоталітарного нацистського режиму для того, щоб сказати: «Ніколи знову». Аби нагадати – людське життя є найвищою цінністю, і будь-який режим, що базується на ненависті та нетерпимості, приречений на крах.

Крім збереження пам’яті про невинно закатованих, згадана резолюція ООН покликана нагадувати про необхідність виховання толерантності, терпимості й поваги до прав людини, щоб убезпечити майбутні покоління від повторення ганебних помилок та страшних злочинів минулого.

У ліцеї до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту проведено низку заходів: бесіди «Доки живемо - пам'ятаємо й не пробачимо» (І курс, математичний  Б клас, Даньшина Т.М.), «Голокост. Сторінки історії, які неможливо забути»       (І курс, природничий клас, Орленко Н.В.),  «Голокост – трагедія ХХ ст.» (ІІ курс, математичний .клас, Закалюжний В.М.), інформсторінки «Голокост - злочин проти людства»         (ІІ курс, історичний клас, Диченко В.В.),  «Голокост - лихо століття» ( І курс, лінгвістичний клас, Лепьошкіна О.В.), відеохроніки «Голокост - трагічна сторінка історії» (І курс,  історичний клас, Мазур Н.П.), «Голокост - шрам на серці людства» (ІІ курс, лінгвістичний клас, Солдатенко С.В.), документальне відео «Голокост. Чужого горя не буває» (І курс, математичний А клас, Бурльова М.С.), подорож сторінками історій «Безсмертна сила людського духу»  (ІІ курс, природничий клас, Осталецька Ю.П.); тематична полиця «Голокост: поза межами розуміння» (Даниш Т.В.). 

Паралелі між минулим і сьогоденням. Геноцид. Трагедія народу – це трагедія людства.

Юлія Осталецька, класний керівник

 2 курсу природничого класу,

Марина Семенова, ЗДНВР

Прочитано 100 разів
Web Analytics
monarchy-univalent