П'ятниця, 20 січня 2023 11:01

На шляху до самовизначення: творимо прекрасне словами, лініями, цифрами

Оцініть матеріал!
(34 голосів)

      Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки влучно дев`ятикласники  оберуть свій професійний шлях, залежить, яке місце в суспільстві вони будуть займати. Вибір освітнього закладу та профілю – це серйозний крок, який учні  роблять на підставі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань із профілюючих предметів та власних природних здібностей. Самовизначення – не хвилинна справа, воно може виявитися найскладнішим вибором у житті людини. Одним  із  пріоритетних  напрямів  у  системі  роботи  Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя  є  виявлення,  навчання  та  розвиток  обдарованих  дітей, тому тут систематично організовуються виховні заходи для дев`ятикласників міста.

     Налаштування на спільну діяльність, спілкування, розвиток  комунікативних навичок – основна мета круглого столу «Творимо прекрасне словами, лініями, цифрами», адже кожний учень, який завітав на захід, незалежно від своїх уподобань, захоплень та умінь міг творити прекрасне. Для того, щоб отримати гідний результат, не потрібно особливих талантів, достатньо віри у свої можливості та вміння співпрацювати.

    Тетяна Михайлівна Даньшина спонукала гостей до створення есе на тему «Мрії дев`ятикласника»,  де кожне речення – продовження думки попереднього учасника роботи. Через декілька  хвилин Марина Сергіївна Бурльова уже  презентувала готовий варіант прозового тексту, який виявляє  емоції та міркування усіх учасників заходу. Створення патріотичних малюнків шляхом з`єднання цифр за порядком – ще одна форма роботи дев`ятикласників, де кожен втілив у життя, нехай і на папері, омріяне майбутнє української нації – мир та перемогу.

   На завершення заходу усі учасники склали вірш, що складається з п`яти рядочків – сенкан про ліцей, де висловили своє ставлення, враження та асоціації про освітній заклад.

    Маємо надію, що сьогоднішня зустріч  наблизила дев`ятикласників до правильного вибору,  допомогла зорієнтуватися у вирі інформації, надихнула на реалізацію своїх мрій!

   Нехай ваші слова завжди творять шедеври,  шляхи  будуть простими і рівними, а числа завжди щасливими!!! До зустрічі!!!

 

Учитель ліцею  Наталія Мазур

Прочитано 230 разів
Web Analytics
monarchy-univalent