Версія для друку
Субота, 24 грудня 2022 21:49

Мінна безпека: питання на часі для кожного

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Представники міжнародної гуманітарної організації «Представництво The Halo Trust в Україні», яка займається розмінуванням, провели  із першокурсниками  ліцею інформаційно-роз’яснювальні зустрічі на тему «Принципи безпеки під час збройного конфлікту».

The HALO Trust  -  міжнародна неурядова організація, яка понад 30 років працює у сфері протимінної діяльності у 28 країнах.  В Україні організація займається розмінуванням з 2014 року. А після початку війни російської федерації  проти України масштаби роботи збільшились максимально.

Організатори зустрічі підкреслили: попри те, що активні бойові дії в нашій області вже закінчились - це не означає що загроза минула. У нашому регіоні є військові позиції, блокпости або території, де відбувались бої. Це означає, що ризик, зустріти або знайти вибухонебезпечний предмет  зростає. На нашій землі залишається велика кількість мін, боєприпасів, що не розірвались, інших вибухонебезпечних предметів, які становлять загрозу для всіх. На жаль, майже щодня відбуваються нещасні випадки: по-перше, через те, що Україна перебуває в активній фазі збройного конфлікту, по-друге, через те, що і дорослі й діти, знаходячи невідомі предмети, інколи несвідомо нехтують простими правилами безпеки.

Під час спілкування на занятті  ліцеїсти вкотре повторили,   що робити, якщо знайшли  підозрілий або схожий на боєприпас предмет, як діяти, якщо  побачили офіційні або неофіційні попереджувальні знаки, чи зайшли на небезпечну територію.

Надзвичайно  корисна  зустріч; змістовний цікаво викладений матеріал, практичні подарунки учасникам.

 Прикро, але мінна безпека для сучасних українців стала темою номер один. Саме тому такі зустрічі є надзвичайно актуальними.                                  

ЗДНВР Марина СЕМЕНОВА

Прочитано 103 разів

Галерея зображень