П'ятниця, 09 грудня 2022 15:02

Ліцейський науковий дайджест

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Одним із напрямків діяльності Ніжинського ліцею як профільного закладу є залучення широкого кола учнів до науково-дослідницької роботи. Діяльність ліцейського наукового товариства сприяє виявленню здібностей, обдарувань і самовизначенню ліцеїстів засобами залучення до пошукової та експериментальної роботи в різних галузях науки.

У ліцеї щорічно створюються умови для розвитку творчої особистості. Як результат – понад 30 учнів в 2022-2023 навчальному році виявили бажання займатися науковою роботою.

09 грудня булапроведення звітна наукова конференція учнів-членів ЛНТ. Цікаві й змістовні дослідження ліцеїстів були презентовані в таких відділеннях: економіка, математика, фізика і астрономія, науки про Землю, хімія та біологія, екологія та аграрні науки, історія України та суспільствознавство, філософія, мовознавство, літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство.

На конференції звітувалися 29 учнів. Серед них 12 першокурсників, які розпочали роботу в цьому році. Завершили дослідження 17 ліцеїстів. Звіти ліцеїстів були цікавими, змістовними, що свідчить про великий обсяг проведеної роботи.

Члени жури відмітили високий науковий рівень робіт та рекомендували їх до участі в І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.  

Прочитано 151 разів
Web Analytics
monarchy-univalent