Субота, 03 грудня 2022 20:58

Дух волонтерства

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Волонтерство – складова сутності українців. Беззаперечні докази надав  2022 рік.

Цілком очевидно, що  особливого піднесення волонтерський рух набуває на етапах   загострення криз у суспільстві. Це сталося  в період революцій (Помаранчевої та Гідності),  в період гібридної війни, це відбувається зараз – в часи повномасштабної війни.  Небайдужі об’єднуються і допомагають тим, хто цього потребує.

Ліцейський парламент ініціював збір теплих речей для військових. Усі класи долучилися до благодійної акції: були зібрані теплі речі, такі необхідні захисникам у зимовий період: шкарпетки, рукавички, термобілизна, плащі. А учні 2 курсу лінгвістичного класу, крім активної допомоги речами, підготували захисникам листи, малюнки, листівки. Тож з подвійним теплом наші подарунки зігріватимуть хлопців в окопах.

Зібрані речі представники учнівського  активу  віднесли в Покровську церкву, яка від початку війни стала потужним пунктом волонтерства. Діти мали змогу особисто передати зібране одному з  військових, який прибув із передової, – тож подарунки одразу  поїхали до захисників, що перебувають на  одній із  гарячих ділянок фронту.

Під час зустрічі учні дізнались від матушки Дарії  про особливості нинішньої  волонтерської справи,  спробували   плести сітку.

Сьогодні волонтерський рух – явище  глобального характеру. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності  існуватиме, допоки  люди потребуватимуть допомоги.

 Україна  мужньо протистоїть повномасштабному вторгненню, і серед інших чинників  нашої незламності і переможної боротьби -  волонтерство.

Із Міжнародним днем волонтера, українці-волонтери!

ЗДНВР   М. Семенова

 

Прочитано 126 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent