Вівторок, 22 листопада 2022 07:36

Юні патріоти – майбутнє України!

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

Можна мати гідність, але не мати свободи. Можна мати свободу, але не бути гідним її. Це цінності, які найкраще розкриваються разом. Наш новий навчальний тиждень розпочався дуже активно та дієво, бо юні знавці історії змагалися у історичній вікторині для роїв, учасників гри «Сокіл» («Джура»), присвяченій Дню Гідності і Свободи.

У грі брали участь команди учнів 1 курсу математичного А класу «Хоробрі серця», 1 курсу математичного Б класу «Ліцейські орли»,  1 курсу історичного класу «Соколи», 1 курсу лінгвістичного класу «Лінгвісталь», 1 курсу природничого класу «Мольфари».

Гра складалася з трьох етапів. У першому («Козацькому роду нема переводу») кожна команда повинна була правильно відповісти на запитання з історії козаччини. У разі неправильної відповіді право голосу переходило до  іншої команди, яка могла отримати додатковий бал у свою скарбницю. Ліцеїсти вправно визначали символіку, бойове мистецтво, побут, кухню козаків, згадували славних ватажків.

У другому етапі («Видатні діячі української історії») команди вгадували історичних діячів різних періодів за описами та портретами. Учням знадобилися знання не лише з історії України, але й з української літератури та інших предметів.

Справжній азарт викликав третій етап гри – «Сучасне державотворення». Знадобилась загальна ерудиція та швидкість реакції, бо право відповідати отримували ті команди, ройові яких найшвидше піднімуть руку. Ліцеїсти згадували президентів незалежної України, революції, показали відмінні знання про діячів сучасної культури, виявляли символіку російсько-української війни 2014 -2022 років.

Ліцеїсти вразили не лише міцними знаннями з історії України, але і своєю ерудицією та спритністю. Звичайно, ще треба вчитися далі, адже скарбниця знань невичерпна.

Отже, за  результатами гри перше місце здобула команда «Соколи» (1 курс) історичного класу, друге місце розділили між собою «Лінгвісталь» (1 курс лінгвістичного класу) та «Мольфари» (1 курс природничого класу).  Третє місце отримали команди математичних класів  «Хоробрі серця» та  «Ліцейські орли».

Побажаємо нашим ліцеїстам, щоб їхній вогник до знань не згасав, гідність була незламною, а патріотизм міцнішав та ставав незборимою силою для боротьби та вдосконалення  нашої країни.

Учитель історії Вікторія Диченко

 

Прочитано 200 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent