П'ятниця, 18 листопада 2022 19:51

Лінгвістичний калейдоскоп

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

У Святому Письмі сказано: «Спочатку було Слово». Тож мова має божественне походження, адже подарована людям з небес. Саме тому цінувати, берегти, плекати цей скарб – обов’язок кожного.

Справжніми знавцями та поціновувачами рідного слова стали наші дев’ятикласники, які завітали до ліцею на захід «Лінгвістичний калейдоскоп». Під час інтелектуальної гри команди «Авокадо», «Бандерівці», «Глядачі» продемонстрували відмінні знання крилатих висловів про мову, показали себе ерудитами в розгадуванні лінгвістичних ребусів, трансформації слів з одних в інші, редагуванні лексичних помилок, а також здивували неабиякою творчістю у римуванні слів та в демонстрації фразеологізмів за допомогою пантоміми.

Хоч гра й передбачала визначення переможця, але всі учасники були настільки розумними, що набрали однакову кількість балів, чим ще раз довели, що мова не обирає найкращих, а єднає та мотивує. Тож перемогло УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО!

У дружньому колі дев’ятикласників та філологинь ліцею линула наймилозвучніша, переткана й вишита калиною рідна мова, у якій дзвенить слава запорожців та всієї нації українців.

На згадку про зустріч діти отримали «Солодку абетку побажань» та піднесений настрій!

Марина Бурльова, Тетяна Даньшина, Оксана Лепьошкіна

Прочитано 136 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent