Четвер, 17 листопада 2022 19:15

Фізика в житті сучасної людини

Оцініть матеріал!
(4 голосів)

Те, чого сьогодні навчається в класі одне покоління,

стане нормою життя наступного. (А. Лінкольн)

Людина – це найвища цінність нашої цивілізації, вона вивчає ряд наукових дисциплін: біологію, антропологію, психологію та інші. Однак створення цілісного уявлення про феномен людини неможливо без фізики. Фізика є лідером сучасного природознавства і фундаментом науково-технічного прогресу, а підстав для цього достатньо. Фізика в більшій мірі, ніж будь-яка з природних наук, розширила межі людського пізнання. Фізика дала в рукилюдини найбільш потужні джерела енергії, вона різко збільшила владу людини над природою.Фізика є заразтеоретичним фундаментом більшості основних напрямків технічного прогресу і областей практичного використання технічних знань.

Питанню викладання фізики, як прикладної науки, був присвячений майстер-клас учителя  фізики і астрономії Закалюжного В.М., який відбувся 17 листопада 2022 р. в ліцей. На захід завітали педагоги ЗЗСО міста.

Прикладна фізика – це наука, яка має цільове спрямування та займає важливе місце у світі наук. Основна мета курсу фізики в школі - навчити учнів краще пізнавати природу, розуміти повсякденне життя, в майбутньому навчитися перетворювати середовище існування людини. Сучасних учнів найбільше цікавлять фізичні аспекти, які зустрічаються в повсякденному житті. Віктор Миколайович впевнений -  вчитель може  подати так навчальний матеріал, що кожен учень буде його усвідомлювати і розуміти. Під час майстер-класу педагог поділився з колегами методичними родзинками з викладання теми «Принципи радіотелекомунікаційного зв’язку». Зробив порівняльний аналіз  навчальних програм, підручників, та як в них висвітлюється дана тема. Наголосив, що учнів необхідно зацікавити здобувати знання та застосовувати їх на практиці.

Людина - елемент фізичного світу природи. На неї, як і на всі об'єкти природи, поширюються закони фізики.У сучасному світі значення фізики надзвичайно велике. Не можна точно сказати яка саме частина її впливає на життя людини більше, а яка менше. Саме на своїх заняттях педагог вчить учнів усвідомлювати, що людина в наш час навряд чи змогла б без фізики, адже саме вона пояснює більшість явищ, що відбуваються в нашому житті, а також саме завдяки їй в житті людей є стільки прекрасних винаходів, які допомагають їм   жити краще.

Л. Крапив’янська, ЗДВР

Прочитано 4148 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent