Четвер, 10 листопада 2022 09:24

Методика проведення симуляційних ігор в курсі всесвітньої історії

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Учителі теж люблять навчатися і роблять це з задоволенням! Нещодавно у ліцеї відбувся майстер-клас для вчителів історії ЗЗСО міста Ніжина. Його провела Лариса Миколаївна Мицик, яка є кандидатом історичних наук, доцентом Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Вона поділилась досвідом організації симуляційних ігор на уроках історії. Симуляції – це своєрідні рольові ігри з використанням чітко визначених і відомих ролей та кроків, які повинні  здійснити виконавці. До уваги учителів була представлена не лише теорія. Історики мали змогу відчути себе студентами чи учнями і теж пограти – опинитися на Засіданні Радбезу ООН , яке відбулося  31 жовтня 2022 року і окреслити бачення країнами  проблем  по зерновій угоді. Учителі були об’єднані  у групи та визначали позиції України, США, ООН, росії, Туреччини. Після презентації результатів роботи групи мали змогу проголосувати щодо питання вивезення продовольства з портів України, засуджуючи російську агресію.

 Як казав Генрі Форд: «Бачення без реалізації – це просто галюцинація».  Необхідно не лише отримати знання, але й застосувати їх. Тому майстер-клас завершився щирими словами подяки за досвід, яким поділилась творчий та невтомний педагог Лариса Миколаївна.

Учитель історії Вікторія Диченко

Прочитано 106 разів
Web Analytics
monarchy-univalent