Понеділок, 07 листопада 2022 14:10

«У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

«Вдихнути в юну істоту душу громадянина – це значить передати не тільки радість, захоплення, гордість за все те, що становлять наші святині, а й сердечний біль, тривогу, турботу за долю цих святинь – свободу і незалежність, честь і велич, багатство і славу нашої улюбленої Вітчизни».

Ці слова В. О. Сухомлинського – видатного педагога-гуманіста, громадянина − можуть слугувати орієнтиром у національно-патріотичному вихованні молодого покоління. Почуття патріотизму, активна громадянська позиція, усвідомлення власної ролі у становленні та відновленні державності мають стати пріоритетними в організації навчально-виховного процесу.

Провідну роль у формуванні таких цінностей виконує бібліотека, яка є не просто структурним підрозділом навчального закладу, а й місцем впливу художнього слова на формування особистості, осередком становлення громадянина-патріота.

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувся під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!» Активну участь у цьому заході взяли учні Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені М. Гоголя.

Ліцеїсти, як ніхто, розуміють значення слова ПАТРІОТ і вміють його відчувати. Учні І курсу математичного А, І курсу лінгвістичного, І курсу природничого, ІІ курсу лінгвістичного, ІІ курсу природничого класів стали найактивнішими учасниками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, поділившись своїми талантами, натхненням та небайдужістю до окресленої теми. Зокрема, діти презентували неймовірні малюнки та власні поетичні доробки на виставці віршів з ілюстраціями; створили обереги, написали та передали на фронт для захисників України мотивуючі листи, а також патріотичне відео «Я пишаюся тим, що Я – УКРАЇНЕЦЬ!». Учні, які зараз знаходяться за кордоном, теж долучилися й переконали, що відданість Батьківщині не має кордонів, Україна завжди залишається в серці!

Дуже цінними для ліцейської бібліотеки стали подарунки від класів у вигляді цікавих художніх книг сучасної літератури.

Щирість, активність та небайдужість учнів у проведенні заходу ще раз засвідчили, що ми виховуємо молоде покоління справжніх патріотів та свідомих громадян нашої держави.

Щиро дякую учням, а також класним керівникам за підтримку, настрій та натхнення!

Тетяна Даниш, бібліотекар ліцею

Прочитано 143 разів
Web Analytics
monarchy-univalent