Неділя, 30 жовтня 2022 09:41

Смак сонця

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

«А чи відчували ви коли-небудь смак сонця? Він  дивовижний, а головне – такий безцінний!» Саме ці слова однієї з головних героїнь реальної історії про два світи змусили кожного переосмислити цінності свого життя.

У складних умовах сьогодення мистецтво є одним із тих джерел, яке дозволяє не просто відтворювати дійсність, але й вчить аналізувати, переживати, давати волю емоціям. Усе це, долучившись до прекрасного, змогли побачити та відчути учні 1 курсу математичного А класу, відвідавши виставу «Смак сонця» у Ніжинському драматичному театрі імені Михайла Коцюбинського.

Думати та сприймати світ в інших кольорах мотивує сама атмосфера театру, сповнена неймовірної витонченості та майстерності. Потрапивши до глядацької зали, ми ніби справді зазирнули в зовсім інший світ, який ніби призначений для відпочинку душі. Пролунав дзвоник, ще один – і перед нами розгорнулися події, які ми проживаємо щодня, але так мало аналізуємо їх значення. Зі сльозами на очах, трепетом та щемом у серці учні захоплено слідкували за грою акторів, усвідомлюючи значення кожного сказаного слова. Не лише учні, а й усі глядачі зрозуміли, що найбільша цінність – це життя й можливість побачити сонце. І саме заради цього ми маємо вистояти й цінувати «той смак» настільки, щоб ті, хто віддали за нього життя, зробили це не марно.

Глибокий зміст побаченого зачепив струни душі ліцеїстів, які аплодували стоячи, відповідаючи акторам словами: «Героям слава!»

М.С. Бурльова, класний керівник

учнів 1 курсу математичного А класу

Прочитано 184 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent