Понеділок, 03 жовтня 2022 20:57

Майстер клас "Дистанційна освіта в профільній школі"

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

У сучасному українському суспільстві відбуваються значні економічні, політичні та соціальні перетворення, які вимагаютьзмін і в педагогічній сфері діяльності. В умовах модернізації української школи доводиться відмовлятися від традиційних стереотипів, розробляти нові принципи шкільної освіти, по-новому формувати її зміст і методи. Це дозволяє створити умови для врахування індивідуальнихособливостей, задоволення інтересів і потреб учнів, а також сприяє формуванню у школярів орієнтації на той чи інший вид майбутньої професійної діяльності.

Зокрема, педагоги Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя, розуміючи необхідність надання якісної освіти за будь-яких умов, прагнуть зробити навчальний процес не просто ефективним, але й цікавим. Особливо це важливо під час дистанційного навчання, коли увагу та зацікавленість учня предметом необхідно втримати тривалий час.

Усі учасники освітнього процесу в ліцеї вже кілька років працюють на освітній дистанційній платформі Google Workspace, можливості використання якої постійно розширюються та вдосконалюються. Під час майстер-класу Кіндєєва П. В. педагогам були продемонстровані усі засоби та форми використання платформи в умовах дистанційних уроків різного спрямування. Зокрема, використання jambord (дошки), застосування методу роботи в групах під час онлайн-уроку (Breakout Rooms), а також різноманітних розширень, які дозволяють створювати математичні рівняння, формули та тести (Equatio). Крім того, учителі змогли побачити, яким чином можна контролювати присутність учнів на занятті за допомогою розширення Google Meet Attendance List, яке дозволяє автоматично створювати список відвідуваності.

Під час заняття педагоги відкрили для себе нові цікаві форми й методи проведення дистанційного уроку, які можуть зробити його ефективним, цікавим та сучасним.

учитель української мови Марина Бурльова

Прочитано 110 разів
Web Analytics
monarchy-univalent