Середа, 08 червня 2022 23:51

Історичний детектив для дев’ятикласників

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Нещодавно учні шкіл Ніжина мали змогу пірнути у захопливий світ історії та правознавства, відчути себе   шерлоками голмсами,   еркюлями пуаро, комісарами мегре та ніро вульфами.  Гостей  вітало  детективне агентство Ніжинського ліцею історичного класу. Відчути себе справжніми ерудитами дев’ятикласникам допомагали учителі ліцею.  Вікторія Володимирівна Диченко розповіла гостям про історичний клас та про улюблене хобі істориків – подорожі. Учні відгадували міста України за фото визначних місць. А ті, хто мріє про подорожі Європою, мали змогу пограти в асоціації, відгадуючи країни за логічними рядами. Учасники заходу проявили свою спритність, проходячи квест, створюючи на швидкість логічні пари зображень та термінів, що позначають різні молодіжні субкультури. Однак, усі погодились з твердженням, що стиль одягу у ліцеї повинен бути діловим.

Справжне захоплення викликав багатоступеневий історичний квест, який запропонував дев’ятикласникам  Олександр Володимирович Желіба. Після кожного етапу старшокласники отримували літеру, як код правильної відповіді.

 На зустрічі з дев’ятикласниками Ірина Іванівна Пархоменко зазначила, які якості повинні мати юристи: адвокати, прокурори, слідчі. Гості розв’язували кримінальну задачу, визначаючи за малюнком місця злочину вид події (дії): самогубство чи вбивство? У формі  гри обирали експертів, які б дали можливість зрозуміти, що відбулося у квартирі. Необхідно було до кожного доказу підібрати назву експертизи. Наприклад, графолог – записка, балістик – зброя, токсиколог – на наявність отрути у рідині тощо.

У кінці зустрічі стало зрозуміло, скільки ще усього цікавого можна дізнатися. Але час зустрічі сплинув швидко, що є ознакою того, що було цікаво та приємно спілкуватися. Учні виявились справжніми розумниками, інтелектуалами, ерудитами з розвиненою логікою. Їм варто подумати про професію юридичного напряму у майбутньому.  А зараз вони повинні посилено вчити історію та правознавство. Впевнена, наші учителі допоможуть їм здобути ґрунтовні знання.  Тому ліцей запрошує вступати до історичного класу, де можна ефективно навчатися, перебувати у комфортному психологічному середовищі та доброзичливій атмосфері.    

 Класний керівник 1 курсу історичного класу,

учитель історії Вікторія Диченко.

 

 

Прочитано 294 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent