Понеділок, 30 травня 2022 22:23

Завжди актуально

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Нагадувати  правила  безпеки життєдіяльності ніколи не буде зайвим. Адже життя та здоров’я людини є найбільшою цінністю. Щоб укотре привернути увагу ліцеїстів до необхідності дотримання правил безпеки у закладі проведено тематичний тиждень «Безпека – понад усе!». Окрема увага була приділена питанням безпеки дорожнього руху (Загальнонаціональний Тиждень безпеки дорожнього руху). У кожному класі відбулися заходи: про це – інформаційний колаж.

Бурльова М.С.: «У рамках Тижня безпеки життєдіяльності з учнями 2 курсу історичного класу була проведена година спілкування у вигляді просвітницького тренінгу «Не чіпай!» В умовах воєнних дій, які зараз відбуваються на території України, дуже важливо постійно турбуватися про безпеку свою та рідних. Саме тому ми з учнями намагалися змоделювати ситуації та план дій у разі, якщо трапилися підозрілі предмети. Поговорили про те, що завжди маємо дотримуватися правила трьох: Не чіпати! Не підходити! Повідомити службу 101! Крім того, учні ознайомилися з різновидами та особливостями ідентифікації підозрілих предметів, ознаками небезпечних територій, а також правилами поведінки у разі виявлення ВНП. Діти поділилися своїми спостереженнями, а дехто навіть розповів приклади небезпечних ситуацій, свідком яких став. Детальний аналіз життєвих історій ще раз привів до висновку, що ніколи не можна ігнорувати правил безпеки, адже така безвідповідальність може коштувати життя!»

Бережняк В.М. зазначила, що «година спілкування «Безпечні місця відпочинку в Ніжині»  пройшла цікаво. Учні згадали, як вони відпочивали до епідемії та війни. Зараз багато чого змінилося в цьому плані. Улюблене місце відпочинку класних колективів м. Ніжина по вул. Прилуцькій лишилося тільки в спогадах.  Дружні вечірки в «Космосі», що в парку Т.Шевченка, також не відбуваються. Тому ліцеїсти, як і багато іншої молоді,  люблять проводити час у цьому парку на скейтмайданчику, у Графському парку, Гоголівському сквері. Дотримуючись правил вуличного руху, здійснюють прогулянки на велосипедах, електросамокатах». Безпечне дозвілля – тема обговорення на заході.

Лепьошкіна О.В.: «Під час години спілкування учні 2 математичного А класу ознайомилися із основними правилами поведінка у разі виявлення мінно-вибухових предметів. Переглянули тематичне відео із основними рекомендаціями щодо безпеки в умовах надзвичайних ситуаціях. Також під час спілкування нагадали правила БДР, яких потрібно неухильно дотримуватись».

Мазур Н.П. з учнями 2 курсу математичного класу провела вікторину "Безпека життєдіяльності". У вікторині  питання  були об’єднані в окремі блоки: поведінка на дорозі, з незнайомими предметами, в умовах небезпечних природніх явищ, особливості  воєнного стану та основні правила збереження життя та здоров'я у непедбачуваних ситуаціях. Учні тренувались вирішувати проблемні ситуації.

Даньшина Т.М. «з учнями 2 курсу природничого класу обговорювали різні ситуації: життя без електроприладів, газу, побутової хімії, особливу увагу звернули на загрозу  вибухонебезпечних предметів Нагадали вкотре головне правило при виявленні невідомих предметів: ні в якому разі не чіпати незнайомі предмети, обов’язково повідомити в поліцію про знахідку».

Мельниченко В.В. та учні 1 курсу історичного класу провели круглий стіл «Хто попереджений - той захищений», на якому розглянули існуючі загрози для сучасної людини і способи захисту від них.

Закалюжний В.М. з учнями 1 курсу математичного класу на годині спілкування  спочатку зосередили увагу на питанні загрози вибухонебезпечних знахідок (зокрема касетних снарядів), а друга частина зустрічі була присвячена повторенню правил дорожнього руху.

Осталецька Ю.П. «У рамках тижня безпеки «Безпека - понад усе!» разом з  учнями І курсу природничого класу було переглянуто відео національного проєкту «Безпечна країна» за покликанням https://youtu.be/Xq4YeLdFbto. Не залишили поза увагою правила дорожнього руху, правила поведінки в транспорті в умовах воєнного стану, розглянули роботи переможців Всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт національного проекту «Безпечна країна» (https://dopomogadtp.com/vseukrainskyj-konkurs-foto-ta-videorobit-bezpechna-kraina-2021/). Після перегляду відео «Молодь за безпеку дорожнього руху» (https://dopomogadtp.com/wp-content/uploads/2021/12/3-mesto-Molod-za-BDR_Molodizhnyj-klub-Imidzh_Mariupol.mp4)  та відео «Світло, що рятує життя» (https://dopomogadtp.com/wp-content/uploads/2021/12/3-mesto-Svitlo-shcho-riatuie-zhyttia_Shumskyj-NVK-Ternopilska-oblast.mp4)  зробили висновки, що наша безпека в наших руках й не варто нехтувати світлоповертальними елементами в одязі й  обирати вбрання світлих кольорів в умовах пересування в темну пору доби. Наостанок згадали про війно в Україні, наслідки вторгнення й правила поводження на деокупованих територіях, що сприяло створенню меседжу «Обережно!!! Міни!»

Солдатенко С.В. на годині спілкування  «Поінформований – значить попереджений. Попереджений – значить захищений!»  з учнями 1 курсу лінгвістичного класу зробила акцент на правилах поведінки під час небезпеки, повітряної тривоги, під час воєнного стану загалом та про безпечну поведінку нс дорозі.

Результатом їх  роботи є відеоколаж, який пропонується до перегляду.

Марина Семенова, ЗДНВР

Прочитано 187 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent