Субота, 14 травня 2022 21:46

«У Європі з Україною в серці!»

Оцініть матеріал!
(8 голосів)

24 лютого 2022 змінило життя всіх українців. Війна, яка прийшла в оселі кожного, принесла багато горя і сліз. Більшість громадян змушені були покинути свої домівки, рідних і виїхати за кордон. Не оминула така доля й наших ліцеїстів. Але кожен, хто покинув територію держави, залишав її з Україною в серці.

Першими, хто привітно зустріли й дали прихисток українцям, були країни Європи. Саме там зараз перебувають кілька учнів 2 курсу історичного класу. Тому під час години спілкування, присвяченій Дню Європи, ми з ліцеїстами поговорили про знаковість цього свята в умовах сьогодення. Учні висловили свої думки про те, що Україна, яка є центром Європи, яка показала всьому світові єдність, силу, нескореність, яка зараз бореться не тільки за своє, а й за майбутнє усього світу, як ніхто має право бути європейською країною:

«Україна повинна бути в Європі, тому що заплатила за це велику ціну» (Горда Марія).

«Україна має бути в Європейському Союзі, тому що зараз тільки ми є символом демократії, волі, свободи і відваги в усьому цивілізованому світі. Зараз народ європейських країн слідує за нами, і ми як лідери думок, маємо бути всередині і вести народи до кращого майбутнього» (Саприкіна Карина).

«Україна - це країна зі свободою слова та пріоритетом прав людини. У складі ЄС наша держава буде ще більше розвиватися й рухатись у правильному напрямку» (Дворська Вікторія).

«Україна повинна бути в складі Європейського Союзу, тому що в спільноті з єдиними правилами та принципами завжди легше і розвиватися, і оборонятися» (Марченко Владислава).

Крім того, учні, які перебувають в країнах Європи, поділилися враженнями про те, як їх там зустрічали, допомагали й продовжують підтримувати наші сусіди. Ліцеїсти наголосили, що для Європи Україна зараз є символом, зразком сили духу та національної єдності. На запитання, чи хотілося б учням повернутися додому, усі, без винятку, зі сльозами на очах сказали, що це на сьогоднішній день їх найзаповітніше бажання, адже кожен береже й відчуває Батьківщину у своєму серці: «Перебуваючи за кордоном, серце б’ється в Україні» (Заболотній Данило).

М.С. Бурльова та учні 2 курсу історичного класу.

Прочитано 250 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent