Середа, 11 травня 2022 21:31

Європа – це ми!

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

День Європи — це свято Європейського Союзу, що бере початок із далекого 1950 року, коли міністр закордонних справ Франції Робер Шуман звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об’єднання Європи. Це день, коли всі європейці вшановують загальні цінності: свободу слова, демократію, незалежність, рівність. У День Європи Європейський Союз виходить і на вулиці України, щоб разом з українцями показати, що Україна — частина Європи.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі, бо нашою землею топчеться брудний чобіт загарбника. Але український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи, бо Україна – це невід’ємна частина Європи (географічно, історично та ціннісно).

У нашому класі відбулася тематична година спілкування «Європа – це ми!». У ході виховної години ми переглянули презентацію про Європейський Союз, розробили мапу європейських цінностей, які органічно входять у душі й серця українців; упевнились у тому, що географічний центр Європи знаходиться саме в Україні (у Закарпатській області), довели, що бути європейцями – це не лише мати громадянство європейської країни - це насамперед означає, що особистість сповідує низку цінностей та намагається жити відповідно до них.

Тетяна Даньшина, класний керівник

ІІ курсу природничого класу

Прочитано 138 разів
Web Analytics
monarchy-univalent