Субота, 23 квітня 2022 09:21

ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ В ЛІЦЕЇ

Оцініть матеріал!
(17 голосів)

Напередодні Всеукраїнського дня психолога, який відзначається 23 квітня, у ліцеї проходив Тиждень психології.

Протягом п’яти днів психологом організовано різні заходи в дев’яти класах. Учні 1 курсу лінгвістичного та математичного класів знайомилися із світом психології, практично досліджували особливості функціонування психічних процесів людини та навіть позмагалися за звання «Суперпсихолог». Ліцеїсти 1 курсу природничого класу взяли участь у геокешингу «Де? Хто? Що?». Учні вправно орієнтувалися на площині психології, із легкістю орієнтувалися в типах темпераменту та підходящих для них професіях, уміло визначали риси характеру. Коворкінг «Творчий альянс» став своєрідним майданчиком для польоту креативних ідей учнів 1 курсу історичного та 2 курсу математичного Б класу. Хлопці та дівчата досліджували свою креативність, випробовували методи розвитку творчого мислення. Для ліцеїстів 2 курсу лінгвістичного та історичного класів було підготовлено психологічний квест «Емоціонаріум». Емоції, почуття, психічні стани, кольоротерапія… Так, виконуючи завдання за завданням, учні ретельно досліджували емоційно-почуттєвий світ людини. Ліцеїсти 2 курсу природничого та математичного А класу на власному досвіді переконалися в силі психологічного впливу на людину вербальних (слова, інтонація, етикет) та невербальних (жести, міміка, пози) засобів спілкування.

Окрім проведених заходів, психологом були підібрані та розіслані в учнівські, батьківські та педагогічну вайбер і телеграм-групи мотивуючі матеріали психологічного характеру.

Підсумком проведення Тижня психології в ліцеї стали гарний настрій, обмін позитивними емоціями й підвищення психологічної культури учасників освітнього процесу. Традиційно до уваги учнів, ліцеїстів та їхніх батьків представлений випуск газети «Психологія і Я».

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 328 разів
Web Analytics
monarchy-univalent