Неділя, 17 квітня 2022 22:42

Сила у єдності думок, прагнень і справ. Інформаційна війна – це не тільки фейки

Оцініть матеріал!
(8 голосів)

Сила у єдності думок, прагнень і справ - переконалися учні ІІ курсу математичного класу Б, які взяли участь в онлайн-квесті «Маніпулятор», що був організований у рамках тижня «Разом – ми сила!» у Ніжинському ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя.Частина молоді не здатна розрізнити спотворене повідомлення від правдивого, не може критично оцінювати інформацію з різних типів медіа; а брак медіа-грамотності, тобто знань, які дозволяють людині аналізувати й протистояти пропаганді і брехні, відчувається серед усіх категорій населення. Це тим більш небезпечно для України, адже під час війни активно ведеться боротьба на інформаційному фронті.

Для створення фейку не завжди потрібні безпринципні бійці невидимого фронту, а для його впровадження в масову свідомість – заплутані схеми, – довела Коломійченко Катя, яка за лічені хвилини продемонструвала схему створення фейкової інформації, де з кожним кроком гри виконавець відкриватиме новий трюк, який призводить до маніпуляції читача. Психолог ліцею Світлана Володимирівна активно коментувала дії учасників гри.

Отже, використання перевірених джерела інформації, вміння аналізувати і самостійно робити висновки - головні складові боротьби з маніпуляціями. Разом ми – сила! Слава Україні!!!

Класний керівник ІІ курсу математичного Б класу Наталія Мазур

Прочитано 164 разів
Web Analytics
monarchy-univalent