Версія для друку
Неділя, 17 квітня 2022 22:38

У єдності наша сила

Оцініть матеріал!
(13 голосів)

Квітень. Ось вже й квітень.

Поступово ліцейська родина відновлює усталені складові свого життя. Це не лише пари за розкладом, а й години спілкування. Спілкування… нині - спілкування дистанційно, але ця ліцейська комунікація, така важлива і необхідна.

ПЕРШИЙ тематичний тиждень місяця був присвячений формуванню здоров’язберігаючої компетентності (адже 7 квітня – Всесвітній день здоров’я). Завдяки кропіткій роботі психолога Світлани Володимирівни Солдатенко класні колективи отримали змістовну підбірку відповідних матеріалів і мали змогу поспілкуватись на тему збереження та зміцнення фізичного, психологічного та соціального здоров’я.

ПОТОЧНИЙ тематичний тиждень: години спілкування присвячено обговоренню питань єдності, дружби.

В.М. Закалюжний разом з учнями І курсу математичного класу на годині спілкування вивели свою філософську формулу: єдність дає можливість долати всі проблеми від глобальних – подолання спільного для всіх ворога, допомога тим, хто потрапив у скруту, до побутових – взаємодопомога в організації навчання в класі, збір чи поширення актуальної для учнів інформації. Педагог підкреслив уміння учнів підтримувати один одного; не зважаючи на ту відстань, яка зараз між дітьми, вони відчувають свою єдність.

В.М. Бережняк відзначила, що на годині спілкування йшлося про відповідальне ставлення до навчання учнів ІІ курсу лінгвістичного класу. Серед лінгвістів зараз є ті, хто працюють волонтерами. Так своїм досвідом волонтерської діяльності поділилася Юлія Постол, яка у Ніжинському молодіжному центрі «СпівДіяХаб» готує гуманітарні пакети.

Цікавим було спілкування природничників І курсу, організоване класним керівником Ю.П. Осталецькою та психологом С.В. Солдатенко. Обговорювали «сильні сторони» свого класного колективу – висловився кожен учасник зустрічі, а почуте стало позитивним зарядом енергії для всіх.

Згуртованість в думках та прагненнях є зараз надзвичайно важливими в нашому суспільстві. Уміти протистояти дезінформації вчились учні ІІ курсу математичного класу Б та класний керівник Н.П. Мазур, ставши учасниками онлайн-квесту «Маніпулятор».

Розкриттям секретів дружби займались учні ІІ курсу природничого класу на чолі зі своїм класним керівником Т.М. Даньшиною.

Діалог та психологічний тренінг – зміст години спілкування істориків І курсу (класний керівник В.В. Диченко), а фіналом зустрічі стала ідея: «Де дружніші, там і сильніші!»

За доброзичливого компетентного сприяння С.В. Солдатенко лінгвісти І курсу з’ясовували у чому сила їхнього неймовірного мікросоціуму.

Підтримка – лейтмотив години спілкування істориків-другокурсників. Саме учні цього класу зі своїм класним керівником М.С. Бурльовою регулярно поповнювали матеріалами рубрику сайту «Хроніки війни».

Творчим підсумком спілкування учнів ІІ курсу математичного А класу під керівництвом О.В. Лепьошкіної став підготовлений відеоролик (розміщений на нашому сайті).

Отож, змістовним та емоційно насиченим був тиждень, які класні керівники назвали «Разом – ми сила!»

А НАСТУПНИЙ тематичний тиждень буде не менш цікавим - адже це буде тиждень психології!

Марина Семенова, ЗДНВР

Прочитано 338 разів

Галерея зображень